Görsel Gürültü Önleyici Gözlük Tam Size Göre

Bu gözlükler ile işinize daha rahat odaklanabileceksiniz!

Görsel Gürültü Önleyici Gözlük Tam Size Göre
10 Nisan 2023 Pazartesi 11:03

Görsel Gürültü Önleyici Gözlükler

Endüstriyel tasarım danışmanlığı Myra tarafından tasarlanan Ambicare QuietFrames gözlükleri çevresel uyaranlardan kendinizi soyutlayıp işinize daha rahat odaklanmanızı sağlıyor.

Thorunn Widö, ülkesi İsveç'te tedarik zinciri yöneticisi olarak çalışırken, stres ve yorgunluk nedeniyle hastalık izni aldı. İşe döndükten sonra odaklanmakta güçlük çektiğini fark etti. "En çok çaba gerektiren şeyin iş değil, beynimin işlemeye zorlandığı çevremdeki tüm görsel uyaranlar olduğunu hemen anladım."

Bir çözüm arayan Widö, girişimci Mia Skoog ile bir araya geldi ve ikisi, yeni şirketleri AmbiCare için bir çift "görsel gürültü önleyici" gözlük tasarlamak üzere Stockholm merkezli endüstriyel tasarım danışmanı Myra ile temasa geçti.

Araştırmalar, "Beynimiz tarafından işlenen bilgilerin %60-80'inin görsel olduğunu" gösteriyor, diyen Myra, "ve bu girdileri azaltarak beyin rahatlatılabilir, bu da işinize daha iyi odaklanmanız sağlar” Görevimiz, bu verilere dayalı bir ürün yaratmaktı. Ve çalışmalarımız sonucunda , "görsel gürültü önleyici gözlükler" olarak isimlendirdiğimiz bu QuietFrame'leri tasarladık.

QuietFrames ile, çok hareketli bir ofis ortamının ortasında kendi 'soyutlanmış çalışma alanınızı' oluşturabilirsiniz. QuietFrames üzerindeki yumuşak koruma, çevredeki dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırıyor ve üst tarafınızdan gelen ışıklardan kaynaklanan göz rahatsızlıklarını en aza indiriyor. Bu sayede kullanıcı kendini, rahatlıkla çevreden gelen gereksiz görsel uyaranlardan koruyor ve kendi özel çalışma alanını yaratmış oluyor.

Maksimum konfor sağlamak için esnek sap menteşeleri, yumuşak ve ayarlanabilir şakak uçları ve burun destekleri kullanılmış. Gözlükler ayrıca mavi ışığı azaltan filtreye sahip.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.