Google’dan Bir Proje Daha: Kameralı Kontak Lens

Google, Google Glass‘ı satışa çıkarmaya hazırlandığı şu günlerde giyilebilir teknolojiler konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Google’dan Bir Proje Daha: Kameralı Kontak Lens
06 Şubat 2016 Cumartesi 09:14

 

Teknoloji konusunda inanılması güç ürünler geliştiren Google, Google Glass‘ı satışa çıkarmaya hazırlandığı şu günlerde giyilebilir teknolojiler konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Google, geçtiğimiz günlerde ABD Patent Ofisi’ne yaptığı bir başvuru ile kontak lense entegre edilen kameranın patentini aldı.

Üretilecek teknoloji ile Google’ın yeni nesil ürünü Google Glass’ın küçültülerek sadece göze takılabilecek bir kontak lens boyutlarına getirilmesi planlanıyor. Google Glass’ın aksine analizciler, ürünün ses kontrolü ile değil karmaşık ve özgün göz kırpma hareketleri ile kontrol edileceğini belirtiyor.

Patent Bolt sitesinin haberine göre, Google tarafından geliştirilen projede, lensler fotoğraf çekebilecek, kablosuz ağ teknolojisi ile mobil cihazlara bağlanabilecek ve sesli komutları iletebilecek.

Google’ın kameralı kontak lens teknolojisi sayesinde körlerin de görme yetilerinin bir kısmına sahip olma ihtimalinin doğduğu düşünülüyor. Normal şartlarda gözü görmeyen bir kişi lensi taktığında, kamera gördüğü nesneyi tanımlayabilecek. Bu sayede cihaz çevrenin farkında olup bunu kullanıcısıyla paylaşabilecek.

Google, bu projeden birkaç ay önce (Ocak ayında)  glikoz seviyesini ölçen kontak lens projesini duyurmuştu. Google’ın gizemli laboratuvarı olarak bilinen Google X Labs‘te icat edilen buluş sayesinde milyonlarca diyabet hastasının kan şekerini kanlarını vermeden ölçebileceği duyurulmuştu.

Google’ın teknoloji konusunda yaptığı bu adımlar herkesi gelecek için heyecanlandırıyor. Giyilebilir teknolojilerin gelecekte hayatımızın her alanına gireceğini tahmin etmek bizim için artık hiç de zor değil.

Kaynak: tekdozdijital.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.