EssilorLuxottica, GrandVision' u (Atasun Optik) Satın Almak İçin Görüşmeleri Başlattı

EssilorLuxottica SA Hollanda kökenli Hall Holding bünyesindeki GrandVision (Türkiye’ de Atasun Optik) ile satın alma konusunda görüşüyor.

EssilorLuxottica, GrandVision' u (Atasun Optik) Satın Almak İçin Görüşmeleri Başlattı
18 Temmuz 2019 Perşembe 18:36

EssilorLuxottica GrandVision’ın Peşinde

17 Temmuz 2019’da Ruth David ve Tommaso Ebhardt’ın Bloomberg’de yayınladığı habere göre EssilorLuxottica, global optik mağaza zinciri GrandVision’ u satın almak için görüşmeler yapıyor.

Hollanda kuruluşu olan Hall Group bünyesinde yer alan GranVision ülkemizde de Atasun Optik ticari ünvanıyla faaliyet gösteren global optik mağaza zincirinin sahibi.

Bloomberg haberine göre dünya devi EssilorLuxottica, 8 Milyar Dolarlık bir anlaşma ile GrandVision firmasının yaklaşık %77 hissesine talip olarak, Hall Group ile görüşmeye başladı. Daha sonra Fransız-İtalyan ortağı tarafından teyid edilen Bloomberg’in raporuna cevaben Hal Grup’un Çarşamba günü yaptığı açıklamanın ardından Perşembe günü GrandVision hisse senetlerinde %10’luk bir sıçrama yaşandı. 2016 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek düzeye ulaşan hisse senetleri 25.30 Euro’ya yükseldi.

Haberle ilgili orijinal metin aşağıdaki linkten okunabilir.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-17/essilorluxottica-is-said-to-weigh-acquisition-of-grandvision

Bu görüşmelerin ülkemizdeki optik sektörüne yansımalarını zaman içinde izleyeceğiz…


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.