Erol Harbi "Yolumuz Uzun ve Çetin, Tüm Gücümüzle Mücadeleye hazırız"

"Tüm destek sağlayanların, gönüllü olarak emeğini sunanların yanındayız. Bu durumdan kendine pay üretmeye çalışan çıkarcıların ise karşısındayız ve ilelebet takipçileriyiz…"

Erol Harbi "Yolumuz Uzun ve Çetin, Tüm Gücümüzle Mücadeleye hazırız"
20 Şubat 2023 Pazartesi 11:41

Değerli Meslektaşlarım,

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin yaşadığı ve çok kayıplar verdiğimiz depremin üzerinden 14 gün geçti. Bu süreçte bölgede yaşayan herkes çok üzüntüler yaşadı. Aynı zamanda ülkemizin tamamı ve dünyadan da birçok ülke acımızı paylaştı. Herkes elinden gelenin azamisini yapmaya çalıştı. Mucizelere de tanıklık ettik, dramları da gördük. Bu ülkede yaşayan insanların ne kadar duyarlı ve vicdanlı olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Belki çok kayıplar verdik ama unutulan birlik beraberliğin güçlenmesi açısından da güzel gelişmeler oldu, umutsuzluğun yerini umut almaya başladı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu gördük. Devletimizin tüm kurumlarının ne kadar önemli olduğunu gördük. Çocuğundan gencine, gencinden yaşlısına herkesin kendi çapında yardımlara koştuğunu gördük. Kimi çocuk kumbarasındaki paraları depremzedelere bağışladı, kimi gençler üniversite bursunu bağışladı, fabrika sahibi ürünlerini bağışladı. Gördüğüm herkes ama herkes bir şeyler yaptı. Bu dünyada sırf insanların yaşamadığını, hayvanların da bizlerle birlikte aynı hisleri paylaştıklarını gördük, hatta bazıları hayat kurtardıkça kahramanlarımız oldu.

Bu deprem meslek grubumuz ve sektörümüz içinde de önemli bir dayanışmaya yol açtı.
Gözlük kullanmayan anlayamaz. Düşünün; deprem olmuş ve bazı ihtiyaçlarınız karşılanmış ama göremiyorsunuz. İşte bu kısımda mesleğimiz içinden birçok duyarlı meslektaşımız bir adım öne çıktı, kendi çaplarında destek vermek için gönüllü oldular.

Bu süreçte mesleğimizin içinde çok güzel insanların olduğunu gözlemlemekten ötürü çok gururluyum. Devletimizle iş birliği içinde, depremde gözlükleri hasar gören kişilere gözlük temin etme konusunda çok sistemli bir çalışma başlatıldı.

• Bazı meslektaşlarımız kendi imkanları dahilinde, bazı sektör mensubu kişiler de Sivil Toplum Kuruluşları ile harekete geçerek optik sektörünü gururlandıracak işlere imza attılar.

• Devletimiz hemen gereğini yaparak, çok kısa bir süre içinde gerekli kararları alıp uygulamaya koyarak, depremde gözlüklerini kaybeden vatandaşlarımıza ücretsiz gözlük hakkı olmasa da gözlük hakkı tanıdı.

• Depremi yaşayan ve ardından da acılarını bir kenara koyarak bölgesini terk etmeyerek imkanlar dahilinde depremzedelere gözlük temin etmeye çalışan meslektaşlarımızı ve oda yöneticileri ile gurur duyuyoruz.

• Canlarını hiçe sayarak afet bölgesine cihazlarını götürerek depremde gözlüğünü kaybedenlere ücretsiz gözlük temin eden oda yöneticileri ve meslektaşlarımız ile gurur duyuyoruz.

• Ülke genelinde deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza ücretsiz gözlük temininde bulunan optiklerle hepsine minnettarız.

• Depremzedelere evini açan, maddi manevi destek veren meslektaşlarımız da yaşadığımız felaketin yükünü azaltmak için deprem bölgesinde canla başla çalışıyorlar saygı duyuyoruz.

Fakat maalesef tüm bu dayanışmanın yanı sıra felaketi fırsat bilen insanlıktan çıkmış kişileri de gördük. Sosyal medyada afişe edildiklerinde insanlığımızdan utandık.

Evet, şu anda devletimiz hakkı olsa da olmasa da ihtiyacı olan vatandaşları için, kısmen de olsa gerekli gözlük teminini sağlıyor.

 

Yerli olsun yabancı olsun birçok gözlük, cam ve çerçeve üreticisi firmalar da desteklerini esirgemiyor. Ama maalesef içimizden bazıları da hem üretici firmalardan bu yardımları alıyor, hem de devletten vatandaşına verilen gözlük hakkının parasını alıyor. Evet depremzededen para almıyor belki ama bu haksız kazanç ile devletimize zarar veriyor. Üstelik bir de Sosyal medyada da boy boy ilanlar ile depremzedelerin gözlüklerini ücretsiz karşıladıklarının reklamını yapıyorlar. Beni tanıyan bilir hiçbir zaman ticari bir kayıp endişesi ile hareket etmedim. Bu noktada kimse kusura bakmasın, bana göre haksızlık karşısında susan da dilsiz şeytandır…

 

Optik sektörümüzün içinde bu tür hareketlerinden hicap duyduğumuz bu çıkarcı insanlara buradan sesleniyorum;

Bu felaket ortamında devletin sağladığı avantajı kendisi için kazanca dönüştüren kişiler bizim meslektaşımız olamaz. Mesleğimiz bir sağlık mesleğidir ve her sağlık mesleği gibi kutsaldır. Bizler için önce sağlık, sonra ticaret gelir. Bugün bazı oda başkanlarımız, bazı meslektaşlarımız; üreticilerden, toptancılardan destek alarak temin ettikleri ürün ve malzemeleri arabalarına yükleyip deprem bölgelerine giderken, bir kişinin olsun görme sorununu ortadan kaldırmak için elbirliği ile canla başla çalışırken, kimsenin onların iyi niyetini, emeğini ve çabasını karalamaya hakkı yoktur. Bu yazı ile buradan bu tip yanlış davranış içinde olan kişileri uyarıyorum. Biz tüm bu yanlış tutum içinde olanların bire bir takipçisi olacağız. Çünkü devir dayanışma devridir, birbirinin üzerine basıp çıkmak kötülüktür. Bir yanda çoğunluk yardım için çırpınırken, bir yanda da üç beş kişinin bunu rant olarak görmesi bizim sektörümüze ve insanlığımıza zarar vermektedir.

Şimdi elimizden gelenin en iyisini yapma zamanıdır, şimdi destek olma zamanıdır, şimdi temizlenme zamanıdır… Sektör olarak birliğimizi tesis etme zamanıdır. Dayanışma içinde yaraları sarma zamanıdır.

Değerli Meslektaşlarım,

Mesleğimizi yüceltmek ancak mesleğimize verdiğimiz değerle mümkündür. Her tür yanlıştan uzak durarak, bize sunulan ya da elimize geçen tüm fırsat ve durumları inceleyerek bunları evsiz barksız kalmış depremzedelerin yararına kullanmak bizim sorumluluğumuzdur. Aksini yapanlara aman vermeyeceğimizi buradan sizlere aktarıyorum. Ülke olarak yaralarımızı en kısa zamanda sarabilmek için birbirimize güvenmek zorundayız.

Yolumuz uzun ve çetin, ama biz tüm gücümüzle mücadeleye hazırız.  Meslektaşlarımızın da duyarlı bir şekilde hareket edeceğine eminiz. Tüm destek sağlayanların, gönüllü olarak emeğini sunanların yanındayız. Bu durumdan kendine pay üretmeye çalışan çıkarcıların ise karşısındayız ve ilelebet takipçileriyiz…

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı

Opak Lens

Akay Optik

Cihan Medikal

Optik Gazete

Harbi Optik
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cem gültekin - 1 yıl önce
bizlere kahramanmaraşa kurdugumuz mobil optik merkezimize yardimlariniz için tüm meslektaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum.