Erol Harbi "Sektörümüzü Bilinçli Olmak Kurtaracak"

"Bilgiye ne kadar önce ulaşırsanız, değerlendirmeleri ne kadar dikkatle izlerseniz durumlara o kadar hakim olursunuz."

Erol Harbi "Sektörümüzü Bilinçli Olmak Kurtaracak"
15 Temmuz 2021 Perşembe 10:56

SEKTÖRÜMÜZÜ BİLİNÇLİ OLMAK KURTARACAK!

Değerli Meslektaşlarım,

Bizi bilinçli olmak kurtaracak. Çeşitli illerde yaptığımız seminerlerde yeri geldikçe anlattığım bir olay vardır. Alaska’nın satılması. Bunu gençlik yıllarımda duyduğumda çok etkilenmiştim ve hala da bu olayın ana fikrini aklımda tutar, kendime her zaman ders çıkarırım.

Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri 1867 yılında tamamen yasal bir anlaşma yapıyorlar ve bu kapsamda Rusya kendi topraklarında bulunan Alaska’yı ABD’ye satıyor. Dışarıdan buz kütlesi gibi görünen Alaska aslında buz ticareti ve altın madeni açısından önemli ama Rusya o dönemdeki savaşlar yüzünden zor duruma düşünce, Alaska’yı 7.2 Milyon Dolara ABD’ye satıyor.

O günkü resme bakınca Rusya yönetmekte zorlanmaya başladığı buz kaplı bir bölgeyi elden çıkarıyor, ABD’de de ciddi bir para ödeyerek buzla kaplı bir toprak satın alıyor. Ama bugün ABD’de üretilen petrolün %25’inin Alaska’dan çıkarıldığını görünce anlıyoruz arka planda ne olduğunu.

O günün şartlarında buz ticareti ve altın madenleriyle çok da önemli sayılmayan bu bölgenin altında ciddi bir petrol rezervi olduğunu bilen ülke bu işten kazançlı çıkıyor. İşte bilgi bu nedenle çok önemli. Evet alanın da satanın da içinde bulunduğu koşulları yok sayamayız ama koşullar ne olursa olsun bilgi olayların yönünü değiştirebilir. Bilgi olmayınca riskleri görmek mümkün olamaz.

Ben yıllardır optik sektöründeki büyük birleşmenin gelmekte olduğu bilgisine dayanarak, örnek olması için Alaska’nın satışı olayını anlatıp durdum. Dinleyip ders çıkaranlar oldu, hikaye gibi dinleyip unutanlar oldu.

Bilgi sahibi olmak kişileri daha bilinçli harekete yönlendirir. Bilgi sahibi olmak için ise okumak, o konudaki haberleri takip etmek gerekir. Optik Gazete bu anlamda optik sektörüne gelişmeleri anında bildiren bir yayındır. Daha yayına başladığı yılın içinde Alexa sıralamasında tüm optik sektöründeki her türlü web sitesinin açık ara önüne geçmiştir. Ve hala da aynı durumdadır.

Yayın olarak tarafsız olması beklenebilir, ama tam tersine kesinlikle taraflıdır. Bir kere her şeyden önce sağlığın tarafındadır. Ticaretten önce göz sağlığına önem veren yayıncılık anlayışına sahiptir. Sonra yerliden yanadır. Yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin güçlü olduğu bir Türkiye idealine sahiptir.

Buradan tüm meslektaşlarıma bir kez daha sesleniyorum. Özellikle tedarikçi olarak çalıştığınız üretici firmaların gün gelip perakende de size rakip olacağı bilgisini yıllardır size Optik Gazete aracılığıyla bildirmekteyim. Ve bugün artık bu durum oluşmuştur. Bu duruma karşı yerel kanadın güçlü olması için gerçekten konunun sürekli takip edilmesi elzemdir.

Lütfen takip edin. Optik Gazete’yi bilgisayarlarınızdaki arama motorlarının ana sayfasında açılır hale getirin. Böylece yayınlanan yazıların gözünüzden kaçmasını önlemiş olacaksınız.

Ayrıca yayınlanan yazılardan bir an önce haberdar olabilmeniz için tüm sosyal medya hesaplarınızdan Optik Gazete’yi mutlaka takibe alın ki çift yönlü takibiniz mümkün olsun.

Bilgiye ne kadar önce ulaşırsanız, değerlendirmeleri ne kadar dikkatle izlerseniz durumlara o kadar hakim olursunuz.

Hep birlikte, bilgili ve bilinçli bir şekilde ilerlediğimiz zaman riskleri minimuma indirir, sektörümüzde kendi işimizi yapmaya ve geliştirme devam ederiz.

Kalın sağlıcakla.

H. Erol Harbi

Opak Lens

Akay Optik

Cihan Medikal

Optik Gazete

Sosyal meyda hesaplarımızı lütfen takip ediniz:

www.facebook.com/OptikGazete

www.twitter.com/optikgazete

www.instagram.com/optikgazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.