En Nadir Göz Rengi Hangisi Biliyor Musunuz?

Çoğu insan yeşil gözlü insanların en az olduğunu düşünür.

En Nadir Göz Rengi Hangisi Biliyor Musunuz?
30 Temmuz 2023 Pazar 10:48

En Nadir Göz Renginin Ne Olduğunu Biliyor Musunuz?


Göz rengi, çeşitli genlerle bağlantılı kalıtsal bir özelliktir. Pigment üretimi ile ilişkili genler - feomelanin, melanin ve eumelanin - cilt, saç ve gözlerin rengini belirler.

Göz rengi, iristeki pigmentlerin benzersiz bir kombinasyonu ve konsantrasyonudur.

Kahverengi, mavi, yeşil ve ela olmak üzere farklı göz renkli vardır ve en sık görülen gözler kahverengi ve mavidir

Çoğu insan yeşil gözlü insanların en az olduğunu düşünür. Bu dört renkten yeşil gözler en az yaygın olanıdır - dünyadaki insanların yaklaşık %2'si.

Benekli ela gözler bir sonraki en nadir renktir, kahverengi, yeşil ve altının birleşimidir. Mavi gözler yaygınlıkta ikinci sıradadır. Ve en yaygın göz rengi kahverengidir, dünyadaki insanların neredeyse %80'inin gözleri kahverengidir.

Siyah göz yoktur, ancak bazı insanların gözleri siyah görünecek kadar koyu renklidir. Ama hayır, sadece çok koyu kahverengidirler veya insanların gözbebekleri büyüktür ve bu yüzden gözler siyah görünür.

Yeşilden daha az yaygın olan başka bir renk olduğu ortaya çıktı.

Eskiden mavinin bir tonu olarak görülüyordu ama artık ayrı bir göz rengi olarak belirlendi ve bu değişiklik nedeniyle gri, en nadir göz rengi olarak listenin başında yer alıyor.

Bir Kişinin Hangi Göz Rengine Sahip Olacağını Ne Belirler?

Göz rengi, iristeki melanin veya pigmentlerin üretimine bağlıdır, melanin ne kadar fazlaysa, gözler o kadar koyu olur. Farklı melanin türleri, bireysel göz rengini belirler.

Eumelanin gözleri, cildi ve saçı koyulaştıran siyah-kahverengi bir pigmenttir. Feomelanin, gözleri yeşil veya alacalı, saçları kırmızı ve cildi çilli yapan sarı-kırmızı bir pigmenttir.

Ekvatordan uzakta yaşayan insanların gözleri ve tenleri daha açık renklidir. Ve daha sıcak bölgelerde yaşayanların gözleri ve tenleri daha koyu.

Kaynak:www.halktv.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.