Ege Üniversitesi Öğrencileri Akay Optik Üretim Tesislerini Ziyaret Etti

Ege Üniversitesi Optisyenlik Bölümü 2.sınıf öğrencileri Akay Optik cam üretim fabrikasını ziyaret ettiler

Ege Üniversitesi Öğrencileri Akay Optik Üretim Tesislerini Ziyaret Etti
16 Mayıs 2019 Perşembe 14:15

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümü öğrencileri İzmir'de uzun yıllardır oftalmik cam üretimi yapan yerli ve milli sermayeli Akay Optik üretim tesislerini gezerek camların üretim aşamaları ve teknik özellikleri hakkında bilgi aldılar. Ayrıca Opak Lens Konak şubesinde 21 Mayıs 2019 Salı günü Ege Üniversitesi Optisyenlik Bölümü öğrencilerine Opak Lens kontak lens eğitim müdürü Hülya Şenyüz tarafından kontak lensler ile ilgili bilgi paylaşımında bulunulacaktır.

Dün gerçekleşen Ege üniversitesi Optisyenlik Bölümü öğrencilerinin Akay Optik ziyareti ile ilgili Akay Optik Genel Müdürü Serdar Sevinç Optik Gazete'ye açıklamalarda bulundu.

Bir Akay Optik klasiği haline gelen ve bizi son derece mutlu eden Üniversitelerimizin, üretim tesisimize yaptıkları ziyaretin en sonuncusunu 15.05.2019 tarihinde yaşadık. Ege Üniversitesi optisyenlik bölümü 2.sınıf öğrencilerimizden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup ve değerli öğretim görevlisi Elif Aktekin hocamız ile birlikte ziyaretimize geldiler.

Üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz ziyaretimize geldikçe bizim de umutlarımız yeşeriyor. Bir önceki ziyaretimize gelen Isparta Üniversitesi ile ilgili yazmış olduğumuz yazımızda belirtmiş olduğumuz tüm pozitif duygular, Ege Üniversitesi ziyaretinde de yaşandı. Öğrencilerimiz bilgi açısından dolu fakat gelecek açısından soru işaretleri içerisindeydiler.

Öğrencilerimiz sadece diploma için artık bu okullara gitmiyorlar. Mesleklerini seviyor ve devam ettirmek için çaba sarf ediyorlar. Endişeler ise hep aynı, SEKTÖR NEREYE GİDİYOR?

Değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Akay’ın önderliğinde yapmış olduğumuz eğitim esnasında ve sonrasında gelen soruların yarısı üretim üzerine olurken diğer yarısı da son zamanlarda ziyaretimize gelen diğer Üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin de sordukları sorulara çok benzeyen ve sektörün yönü,  gelecek endişesi gibi konuları içeren sorular oldu.

Üretim aşamasında tekel haline gelmek üzere olan sektörün ilerleyen zamanlarda perakende bacağında da aynı konuma gelebileceğine yönelik endişeleri içeren sorularda oldukça fazlaydı.

Biz dilimizin döndüğü sürece cevaplamaya çalıştık. Sektörün gidişatı çok net olarak ortada. Biz ve yabancı sermaye ile ortaklık kurmamış olan fakat sayısı giderek azalan diğer yerli sermayeli üreticiler tüm gücümüz ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Yeni gelen nesile de güvenimiz tam. Her ziyaret esnasında gelen sorular ve öğrencilerimizin gözündeki ışık bizim geleceğe daha da umut ile bakmamızı sağlıyor.  

Değerli öğrencilerimiz ve sektörün saygın optisyenleri, % 100 yerli sermaye olarak OPAK LENS & AKAY OPTİK  olarak biz tüm gücümüz ile maddi manevi mücadelemize devam ediyoruz. Bu mücadelemizde bize destek veren ve gücümüze güç katan tüm meslektaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Nasreddin Hocamızın fıkra olarak bildiğimiz ama aslında çok büyük dersler içeren “BİNDİĞİN DALI KESME” hikayesi bizim kulağımızda hep bir küpe olmuştur.

Tüm optisyenlik bölümünde öğrenim gören öğrencilerimize başarılar dilerken, sektörün gizli kahramanları olan ve öğrencilerimizin bilinç düzeyinde çok ama çok önemli bir yer teşkil eden değerli öğretim görevlisi öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ederiz.

SERDAR SEVİNÇ

AKAY OPTİK SAN VE TİC A.Ş

GENEL MÜDÜR.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.