Dünyanın İlk Yumuşak Elektronik Kontak Lensi Yakında Kullanıma Hazır olacak

Elektronik kontak lens, gerçek zamanlı bilgileri doğrudan gözlerinize iletebiliyor.

Dünyanın İlk Yumuşak Elektronik Kontak Lensi Yakında Kullanıma Hazır olacak
11 Ocak 2022 Salı 15:59

İnsan gözüne gerçek zamanlı bilgi iletmeyi sağlayabilen kontak lens kavramı yıllardır bilimkurgu filmlerinde yer alıyor. Ancak günümüzde bu vizyonu gerçeğe dönüştürmeyi amaçlayan birkaç şirket var.

CES 2022 (tüketici elektroniği fuarı) sırasında Mojo Vision, sert elektronik lensler için Adidas ve diğer sportif ürünler şirketleri ile ortaklıklar yaptığını duyurdu. Şirket, elektronik lenslerin göze takıldığında metin ve görselleri görüntüleyebildiğini kanıtladı.

Dünyanın ilk yumuşak elektronik kontak lensini geliştirdiğini söyleyen InWith Corporation CEO’su Michael Hayes, CNET ile yaptığı bir röportajda, lenslerin akıllı telefonunuzla veya başka bir harici cihazla çalışacağını ve çevrenizdeki dünya hakkında gerçek zamanlı bilgileri size göstereceğini söyledi. "Bu yolda hız sınırı nedir? Hangi yöne gidiyorum? Bir sonraki çıkış nerede ve kaç mil uzakta?" gibi bilgileri telefonunuza bakmadan gözlerinizin önünde görebileceksiniz.

Hayes ayrıca lenslerin Presbiyopiden (gözlerinizin yakındaki nesnelere odaklanma yeteneğinin kaybı) muzdarip insanlara gerçek zamanlı olarak farklı senaryolara uyum sağlayarak, multifokal veya okuma gözlüğü ihtiyacını ortadan kaldırıp yardımcı olma yeteneğine sahip olacağını söylüyor. Ancak açık olmak gerekirse, InWith teknolojisinin elektronik kontak lensler ile ilgili herhangi bir gösterimini henüz görmedik, ancak Hayes şirketin bu yıl Amerikan Gıda ve İlaç İdaresinin onayını almayı hedeflediğini söylüyor.

Daha fazla ayrıntı için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Not: Türkçe alt yazı için video ayarlarından çeviriyi açıp Türkçe olarak işaretleyiniz

Kaynak: cnet.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.