D&R Mağazalarında Satışı Yapılan ''Led Işıklı Gözlük Çerçevesi''

D&R Mağazalarında Satışı Yapılan ''Led Işıklı Gözlük Çerçevesi''
14 Kasım 2015 Cumartesi 11:24

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği (T.O.O.M.D) tarafından, D&R isimli firmanın satış mağazaları tarafından “3L Led Light Look“  ürün kartı ile “Led Işıklı Gözlük çerçevesi“ isimli gözlüklerin mağazaları aracılığı ile satışının yapıldığı tesbit edilmiştir.

Bu bağlamda, Derneğimiz ilgili  kamu kurum ve kuruluşlarına, söz konusu firma ile gerekli yazışmaları yapmıştır. Gelen cevap, siz değerli okuyucularımız ve sektörümüzle paylaşılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Firmaya Gönderilen Yazı:

D&R Doğan Müzik Kitap Mağ. Paz. A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’na
Kuştepe Mahallesi Mecidiyeköy Yolu Caddesi No: 12,
Trumps Towers Avm No: 3b39 - 56, 34387
Şişli, Türkiye

Konu: D&R Mağazalarında Satışı Yapılan “ 3L Led Light Look “ Led Işıklı Gözlük Çerçevesi Hakkında

D&R isimli firmanız satış mağazaları tarafından “ 3L Led Light Look “  ürün kartı ile “ Led Işıklı Gözlük çerçevesi “ isimli gözlüklerin mağazalarınızda  satışı yapıldığı tesbit edilmiştir.

Bilindiği üzere, fertlerin ve toplumun sağlığını korumak üzere; optisyen/gözlükçü unvanının kullanılmasına, optisyenlik mesleğinin icra edilmesine, optisyenlik müesseselerinin açılmasına, faaliyetlerine, sahip olmaları gereken şartlara, optisyenlik müesseselerinin denetimine, tanıtım ve reklamlarına, tutulacak defterlere dair usul ve esaslar, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun ve 18.01.2014 tarih ve 28886 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik ve 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

2004 yılında T.C Sağlık Bakanlığını tarafından çıkartılan Tıbbı Cihaz Yönetmeliğine göre gözlük cam ve çerçeveleri tıbbı cihaz olarak tanımlanmakla birlikte 24.08.2011 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda buna vurgu yapılarak gözlük cam ve çerçeveler Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıt zorunluluğu getirmek suretiyle bu malzemelerin takip edilmesi sağlanmıştır. TİTUBB ( Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına ) kayıtlar yapılırken UNSPSC kodu, (gözlük camı:42142902, gözlük çerçevesi : 42142903) ve GMDN kodu, (gözlük camı:35957, gözlük çerçevesi: 32816) gözlük cam ve çerçeveler ayrı ayrı kayıt altına alınmış ve alınmaktadır.

5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’un 6 ıncı maddesi “Optisyenler, yalnız koruyucu gözlükleri, güneş gözlüklerini ve göz hastalıkları uzmanı tabipler tarafından verilen reçetelerde yazılı numaralı gözlük camlarını, her türlü lensleri, optik görme gereçlerini ve gözlük çerçevelerini satabilirler. Optisyenlerin reçetesiz olarak numaralı gözlük camı satmaları, vermeleri veya tavsiye etmeleri, otorefroktometre ve keratometre gibi bilgisayarlı aletler ile olanlar da dahil olmak üzere her nevi göz ve görme muayene ve testleri yapmaları veya müesseselerinde bu işlere yarayan her türlü aletleri ve cihazları bulundurmaları yasaktır.....” şeklindedir.

Bu durumda; optik ürünler ( numaralı gözlük camı, gözlük çerçevesi, numaralı/numarasız her türlü kontak lens, teleskopik gözlük vb ) göz hastalıkları uzmanı tarafından hasta adına düzenlenen reçete ile T.C.Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan optisyenlik müesseselerinde görev yapan optisyen/gözlükçü unvanına sahip gerçek kişiler tarafından hazırlanarak reçete kayıt defterine kayıt edilerek hastaya teslim edilen görmeye yadımcı tıbbi cihazdır.

Firmanız tarafından ülkemizde şubeleri bulunan illerdeki mağazalarında satışa sunulan “3L Light Look “ ürün kartı ile“ Led Işıklı Gözlük çerçevesi ”isimli ürünlerin satışının bir an önce durdurulması, her türlü başvuru ve yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile Genel Müdürlüğünüzce bahse konu hakkında yapılan iş ve işlemler hakkında 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği tarafımıza 15 gün içerisinde bilgi verilmesini arz ve talep ederiz.

Saygılarımızla,

EKLER:

1-) D&R Mağazalarında 3L Led Light Look “  ürün kartı ile “Led Işıklı Gözlük çerçevesi“ Stand Resmi (1 Adet)

Kaynak: gozder.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.