Depremzede Vatandaşlarımızın Gözlük Camı ve Kontak Lensleri Ücretsiz Karşılanacaktır

Acil gözlük ve kontak lens talepleri Türk Optisyen – Gözlükçüler Birliği önderliğinde gönüllü tedarikçi firmalar ve optisyenlik müesseseleri tarafından ücretsiz olarak karşılanacak.

Depremzede Vatandaşlarımızın Gözlük Camı ve Kontak Lensleri Ücretsiz Karşılanacaktır
14 Şubat 2023 Salı 17:28

Afet bölgelerinde veya diğer illerimizde misafir olan deprem mağduru vatandaşlarımızın acil gözlük ve kontak lens talepleri Türk Optisyen – Gözlükçüler Birliği önderliğinde gönüllü tedarikçi firmalar ve optisyenlik müesseseleri tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.

Optik Gazete olarak Türk Optisyen – Gözlükçüler Birliği tarafından organize edilen ve gönüllü olarak bu desteğe katılan tüm tedarikçi firmalar ve optisyenlik müesseselerine sektörümüz adına teşekkür ediyoruz.

Türk Optisyen – Gözlükçüler Birliği tarafından tüm Türkiye’deki Optisyen – Gözlükçüler odalarına ve üyelerine yapılan duyuruyu aşağıda dikkatinize sunuyoruz.


Değerli Üyelerimiz,

Depremzedeye ait reçete ya da güncel MEDULA kayıtlarında yer alan son reçete bilgisi dikkate alınarak ihtiyaç duyulan camlar; listede yer alan tedarikçilerimiz tarafından ücretsiz olarak temin edilebilecektir. Depremzedelerin gözlük ihtiyacının asgari düzeyde karşılanması esas olduğundan yerli çerçeveler kullanılması tavsiye edilmektedir.

  1. Müessesemize başvuran depremzedelerden e-devlet ikametgah görüntüsü ya da Afad belgesi talep edilecektir.
  2. Varsa yeni reçetesi yoksa son MEDULA cam diyoptrilerinin ekran görüntüsü alınacaktır.
  3. Depremzedelerin isim-soyisim, TC Kimlik Numarası, afet bölgesi, müessese ismi varsa ek detaylar kayıt programına işlenecektir.
  4. Kayıt işleminden sonra bu iki belgenin (1. ve 2. maddedeki belgeler) ekran görüntüsü (telefon ile çekilmiş fotoğraf) aşağıda listelenen cam firmalarına gönderilerek ücretsiz cam temini yapılacaktır.

Tedarikçi Firmalar

  • Adel Lens (Tüm camlar)
  • Cem-Fa (Tüm tek odaklı camlar)
  • Opak Optik (1.56 ET 6/2 grubu)
  • Opak Lens (Tüm stok camlar/-4.00 üstü lensler)
  • Merve Optik (1.50-1.56-1.6 6/2 grubu)
  • İşbir (1.56 ET konkav -8/2 ve -6/4 konveks 5/3 grubu, Tora 1.6&1.67 stok grubu)
  • Novax (Tüm stok camlar)
  • Hoya ( Maxxee 1.55 konkav 5/3 konveks 6/3 grubu)
  • Seiko ( Seiko 1.57 6/2 grubu)
  • Shamir (1.50 kaplamasız/ 1.56 ET 6/2 grubu)

Lens tedarik süreci ise Cooper Vision ve İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası üzerinden yürütülecektir. Depremzede reçete ve ikametgâh belgesini İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odasına gönderdikten sonra lensler Cooper Vision firması tarafından ücretsiz olarak talepte bulunan kişiye ulaştırılacaktır.

  • Kontak lensler sferik -20.00/+16.00 diyoptri aralığında stoklarda mevcut olanlar arasından temin edilecek olup 60ml solüsyon ile beraber sevk edilecektir.
  • Lens taleplerinizi [email protected] adresine mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.