Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

100. yılında Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun
29 Ekim 2023 Pazar 08:54

Türk Milleti olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal edilen Anadolu’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı büyük bir başarı ile sonuçlanmış, Türk Milleti bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuştur. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, ulus devletin kökleşmesi ve Türkiye’nin çağdaşlaşması için siyasal, hukuki, ekonomik ve sosyal alanlarda kapsamlı bir reform hareketi başlatılmıştır.

29 Ekim 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, çağdaş Türk demokrasisinin temelleri atılmıştır.

Ulusal egemenliğin, demokrasinin, ulus bilincinin, özgür aklın, birey olmanın, fırsat eşitliğinin, kadın haklarının, çağdaş hukukun, kültür-sanatın, akılcı ve bilimsel eğitimin, ekonomik kalkınmanın, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, istiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseri olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor ve daha nice 100 yıllara Cumhuriyetimizin ulaşmasını tüm ulusumuz ile birlikte yürekten diliyoruz.

100. yılında Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.


Daha nice 100 Yıllara...


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.