Bunları Yaparak Göz Kaşıntısından Korunmak Mümkün!

Göz kaşıntısı, milyonlarca insanın sık sık yaşadığı bir durum. Peki, göz kaşıntısından korunabilmek mümkün mü? İşte uzman tavsiyeleri...

Bunları Yaparak Göz Kaşıntısından Korunmak Mümkün!
19 Nisan 2020 Pazar 11:00

Bunları yaparak göz kaşıntısından korunmak mümkün!

Göz kaşıntısı, milyonlarca insanın sık sık yaşadığı bir durum. Peki, göz kaşıntısından korunabilmek mümkün mü? İşte uzman tavsiyeleri...

Göz kaşıntısı, kişinin bünyesel(kendi vücuduna özgü) karakterlerinden kaynaklanabildiği gibi çevresel nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Peki, oldukça can sıkıcı bir durum olan göz kaşıntısı nelerden kaynaklanıyor? İşte, göz kaşıntısının nedenleri...

Soğuk Algınlığı

Göz kaşıntısı, bazen soğuk algınlığının belirtilerinden biri olarak görülebilir.

Arpacık(it dirseği)

Gözyaşı ve gözyaşı içindeki yağ kanallarının tıkandığı durumlarda ortaya çıkar

Bakteriyel Konjonktivit

Bakterilerin yol açtığı bir alerji türüdür. Gözle ilgili eşyaların ortak paylaşılması sonucu bulaşır. Antibiyotikle tedavisi mümkündür.

Viral Konjonktivit

Virütik bir rahatsızlıktır ve griple beraber seyredebilir.

Kornea Zedelenmesi

Göze cisim kaçması yanlış lens kullanımı korneamızı zedeleyebilir ve kaşıntıya yol açabilir.

Aşırı Odaklanma

Bilgisayar başında uzun saatler geçirme, trafikte yapılan uzun seyahatler, gözlerimize çok yüklediğimiz zamanlar gözlerimizde kaşıntı meydana gelebilir.

Cisim Batması

Gözümüze giren cisimler ya da tozlar gözümüzün kaşınmasına yol açabilir.

Bahar Alerjisi

Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan polenler gözlerimizde alerjiye dolayısıyla kaşıntıya neden olabiliyor

Alerjik reaksiyonlarda genelde gözlerin ikisi de etkilenmektedir. Eğer göz kaşıntısının yanında gözde şişlik de varsa bu önemli bir soruna işaret edebilir.

Göz kaşıntısından korunabilmek için uzman tavsiyeleri

Göz kaşıntısı, ciddiye alınması gereken bir rahatsızlıktır. Gözler kaşınıyorsa eller bol sabunlu suyla yıkamalı ve grip kaynaklı olduğu düşünülüyorsa gözler de ılık suyla ve göz yakmayan bir şampuanla yıkanmalıdır. Eczanelerde satılan suni gözyaşı ürünleri de kullanılabilir fakat uzmanlar antibiyotik göz damlasını kullanmayı tavsiye etmemektedir. Uzmanlar, kişisel eşyaların hiç kimse ile paylaşılmaması gerektiğini söylemektedir. Eller buruna götürüldüğünde muhakkak yıkanmalıdır. Gözlerin rahatlatılabilmesi için sıcak suya batırılmış ve suyu alınmış bir havlu gözlerin üzerine koyularak bekletilebilir. Göz kaşıntısı durumunda gözler asla karıştırılmamalı ve ovalanmamalıdır. Bu durum göz içerisindeki korneaya zarar verebilir ve korneanın kaybedilmesine yol açabilir. Ayrıca körlük riskini de arttırabilir.

Kaynak: yeniakit.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.