Bunları Sakın Paylaşmayın!

Her şey sorunsuz gibi görünse de, kozmetik ürünlerinden bazıları, paylaşıldığında her iki tarafın sağlığını olumsuz etkiler.

Bunları Sakın Paylaşmayın!
23 Şubat 2020 Pazar 11:00

BU MAKYAJ MALZEMELERİNİ ASLA PAYLAŞMAYIN!

Ofisteki arkadaşlarınız veya kız arkadaşlarınız, bir araya geldiğinizde sizden makyaj malzemelerinizi isteyebilir, siz de paylaşmak için vermek istersiniz. Her şey sorunsuz gibi görünse de, kozmetik ürünlerinden bazıları, paylaşıldığında her iki tarafın sağlığını olumsuz etkiler.

Maskara

Maskara, göz enfeksiyonuna sebep olabilen bir makyaj ürünüdür. Maskaranın ıslak yapısı, bakterilerin oluşumuna elverişli bir ortam sağlar. Göz ve göz çevresi bu bakterilere karşı mücadele edemez ve enfeksiyon meydana gelir. Maskaranızı paylaşmak yerine göz kaleminizi paylaşın. Göz kalemini, kalem tıraş ile eski haline getirebilirsiniz. Kalem tıraşınızı da sık sık temizlemeyi unutmayın.

Dudak ürünleri

Dudak ürünleri de asla paylaşmamanız gerekenler arasında. Pek çok insanın dudak bölgesinde uçuk virüsü vardır. Ruj, dudak balmı gibi ürünlerle bu virüs kişiden kişiye taşınır. Göz kaleminde olduğu gibi dudak kalemi de daha paylaşılır bir üründür. Arkadaşınız kullandıktan sonra, kalem tıraş yardımıyla tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

Preslenmiş pudralar

Pudra, kuru bir ürün olmasına rağmen birden fazla kişi tarafından kullanıldığında bakteri üretmeye başlar. Bu nedenle, preslenmiş pudralarınızı paylaşmaktan kaçının. Fondöten paylaşmak pudraya nazaran daha güvenlidir. Ancak burada da, fondöteninizin likit olmasına ve direkt ciltle temasa geçmemesine dikkat edin.

Krem farlar

Krem farlar genelde elle uygulanır. Bu yüzden, mikropları taşıma riski yüksektir. Ayrıca krem farlar, ıslak bir yapıya sahip oldukları için bakteri oluşumuna ortam sağlar.


Makyaj fırçaları

Makyaj fırçaları uzun süre temizlenmediğinde ve paylaşıldığında hem sivilcelerin hem de bakterilerin çoğalmasına ve taşınmasına neden olur. Makyaj fırçalarınızı arkadaşlarınızla paylaşmadan önce, alkol içeren bir losyonla dezenfekte edin veya şampuanla temizleyin. Aynı işlemi, fırçalarınız iade edildikten sonra da gerçekleştirin.

Bazı kremler

Geniş kutuda bulunan ürünleri kullanırken, ellerinizi kutunun içerisine sokmak zorunda kalırsınız. Bu da, ellerinizdeki bakterilerin ürüne taşınmasına neden olur. Pompalı şişede bulunan ürünleri, ellerinizi sokmadan kullanabilirsiniz. Yani bu ürünler, arkadaşlarınızla paylaşmak için daha güvenlidir.

Kaynak:www.yuksektopuklar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.