Bu Gözlük "Kaza Geliyor" Diyor!

Sürücünün uykuya dalıp dalmadığını tespit edebilen gözlük muhtemel kazaların da önüne geçiyor.

Bu Gözlük "Kaza Geliyor" Diyor!
15 Şubat 2019 Cuma 09:50

Otomobil sürerken, özellikle uzun yol yapacaksanız en önemli şey uykunuzu almış olmaktır. Uzmanlar her yıl sürücüleri uykulu yola çıkmamalı konusunda net bir şekilde uyarıyor. Yapılan kazaların üçte birinin sürüş sırasında uyuyakalma nedeniyle ortaya çıktığını düşünürsek, bu uyarı hiç de boş değil. Her yıl dünyada ortalama 6 binden fazla yorgun sürücü kazası yaşanıyor. 

Bir Fransız sağlık teknoloji şirketi olan Ellcie Healthy de bu güvenlik zaafiyetinin önüne geçecek yeni bir gözlük geliştirdi. Sürücünün uykuya dalıp dalmadığını tespit edebilen gözlük muhtemel kazaların da önüne geçiyor. Camlarında yapay zekanın kullanıldığı gözlükte aynı zamanda 15 sensöre de yer veriliyor. Bu sensörler göz kırpmalarını, baş hareketlerini hatta esnemeyi bile tespit edebiliyor.

Sürücünün uykuya daldığını belirleyen gözlük sonrasında bazı sesler ve ışıklar çıkararak sürücünün uyanmasını sağlıyor.

Geliştirilen gözlük hem akıllı telefon ya da tablete bağlanabiliyor hem de bağımsız olarak çalışabiliyor. 

Şimdilik yalnızca Fransa’da satılan gözlüğün etiket fiyatı 250 dolar. Ancak şirket diğer pazarlara da yakın zamanda açılmayı planlıyor.

Kaynak: https://pembeteknoloji.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın demir - 5 yıl önce
türkiyeye gelirse müşteri gelir der ki bize : sgk karşılamıyormu :)))))