Bir Gözlük Markasını Biz Sevdirdik Hep Beraber!

Biz o markayı çok sevdik ve çok sevdirdik ama o marka sadece kendisini seviyor.

Bir Gözlük Markasını Biz Sevdirdik Hep Beraber!
15 Şubat 2019 Cuma 11:32

4
Bir Kulunu Çok Sevdim, O Beni Hiç Sevmedi…

Şarkı dinleyip oflanmak yerine geçmişten ders almak lazım!

Biz optik sektörü olarak zamanında bir markayı çok sevdik ve istedik ki tüm kullanıcılar da bizim gibi sevsin, sahiplensin. Her kullanıcıya keyifle anlattık, denettik, beğendirdik, sattık, alıştırttık. Çok sevdik, çok sevdirttik.

Öyle ki bugün 10 kişiyi yolda çevirin “bana bir gözlük markası söyle,” deyin, emin olun 9’u onun ismini zikredecektir. Belki de 10’u birden. Tersten gidin markayı söyleyin, “bu ne markasıdır,” deyin hepsi “güneş gözlüğü” ya da “gözlük” diyecektir.

Sevilen bir marka yarattık. Hep beraber.

Bugün en pahalılardan biridir, ama yine de en çok aranılan markalardan biridir. Kullanıcı o markayı bulamadığı optik mağazada durmadan çıkar gider, başka bir mağazada arar. Ve de o marka optisyenlik müessesesinin karlılığı en düşük ürünlerindendir.

Biz o markayı çok sevdik ve çok sevdirdik ama o marka sadece kendisini seviyor. Yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri o markayı kar etmeden satarken, ülkemizde de hızla çoğalan sadece güneş gözlüğü satan yabancı zincir mağazaların varlığını güçlendiren bir ürün haline geldi.

Türk markalarını sevelim, sevdirelim. Bir bağımlılık olacaksa onlara bağlanalım. Çünkü onlar bizi öylece terk edip gitmez. Bu konuyu da yarın inceleyelim.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.