Bifokal Camlar Nasıl Monte Edilmelidir?

En önemli husus, segment montaj yüksekliğinin en uygun pozisyona getirilmesidir.

Bifokal Camlar Nasıl Monte Edilmelidir?
17 Nisan 2022 Pazar 11:19

Çocuklara verilen Bifokal Camlar Nasıl Monte Edilmelidir?

Bifokal camların montajındaki en önemli husus, segment montaj yüksekliğinin en uygun pozisyona getirilmesidir. Bifokal camlar monte edilirken okuma segmenti öyle bir pozisyonda monte edilmelidir ki kullanıcı hem uzakta hem de yakında optimum görme açısı ve ergonomik konfor elde edebilsin ve hareket halinde iken gözlükler sorun yaratmasın.

Fakat kullanıcının ihtiyacına bağlı olarak montaj “normal” pozisyondan daha yukarıya veya daha aşağıya da yapılabilir. Eğer bifokal gözlük ofis ortamında ve özellikle yakın için kullanılacaksa montajın yüksek yapılması ve nadiren okuma yapılacaksa da normal pozisyondan daha aşağıda yapılması önerilir. Okuma segmentinin normal pozisyonu, alt göz kapağı üzerindeki kirpik köklerinin seviyesi olarak kabul edilmektedir.

Tedavi amaçlı olarak çocuklara bazen bifokal camlar verilmektedir. Bu maksatla verilen bifokallerin montajında aşağıdaki hususlara mutlaka dikkat edilmelidir:

  • Okuma segmanı büyük olmalıdır. E-Line veya D45 tipi bifokal camlar tercih edilmelidir.
  • Pupilla mesafeleri hassas bir şekilde ölçülmeli ve montaj buna göre yapılmalıdır.
  • Montaj yüksekliği presbiyoplar için yapılan bifokallerden en az 4-5 mm daha yüksek olmalıdır. Bu yapılmadığı zaman çocuk yakında okurken segmanın üzerinden bakacak ve doktorun istediği tedavi yapılmamış olacaktır.

Kaynak: Akay Optik arşiv


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.