Bebeklerin Göz Rengi Ne Zaman Kesinleşir?

Yeni doğan bebeklerle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de göz rengidir. Göz renginin anneye mi yoksa babaya mı çekeceğini ve renk oluşumunun ne zaman geliştiğini sizler için araştırdık. İşte bebeklerde göz rengiyle ilgili tüm detaylar...

Bebeklerin Göz Rengi Ne Zaman Kesinleşir?
03 Ocak 2019 Perşembe 13:50

Hamilelik döneminde anne ve babaların doğacak olan bebekleriyle ilgili en çok merak ettiği şey, göz renginin kime benzeyeceğidir. Hamileliğin dördüncü haftasıyla beraber oluşan göz rengi, gözün ön tarafındaki kıvrımlı tabakanın pigment oranına göre farklılık gösterebilir. Buradaki pigmentler fazlaysa renk kahverengi, azsa yeşil hiç görülmüyorsa mavimsi gözükür. Yapılan çalışmalar pigment oranının fazla olmasını gözün kahverengi görünmesine bağlıyor.

Doğum sonrasında bebeğinin göz rengini lacivert ya da mavimsi gören anne ve babalar, göz renginin sabit olup olmayacağını merak eder. Bebeğin gözleri ilk bakışta mavi ya da lacivert görülse de kesin olarak belirli bir renkleri yoktur. Bunun nedeni de renk hücresi olmadığı için göze yansıyan ışığın direkt görünmesidir.

Doğum sonrasındaki 6-12 aylık dönemde bebeğin göz rengi kalıcı hale gelir. Bu aralıktan sonra genellikle bebeğin göz renginde değişme görülmez.

Yeşil-Kahverengi

Ebeveynlerin gözleri yeşil-kahverengi ise bebeğin göz rengi %50 kahverengi, %37,5 yeşil ve %12,5 mavi olma ihtimali var.

Mavi-Mavi

Her iki tarafın gözleri mavi ise bebeğin göz rengi %99 mavi, %1 yeşil olur.

Kahverengi-Mavi

Kahverengi ve mavi gözlü anne ve babadan doğacak bebeğin göz rengi %50 kahverengi, %50 oranında mavi olabilir.

Kahverengi-Kahverengi

Ebeveynlerin göz rengi kahverengi ise bebeklerde göz rengi % 75 kahverengi, %6,25 mavi ve % 18,75 oranında yeşil olabilir.

Mavi-Yeşil

Mavi ve yeşil gözlü anne ve babalarda, bebeklerin göz rengi % 50 mavi, %50 ise yeşil olur. 

Yeşil-Yeşil

Gözleri yeşil renk olan anne ve babanın yeni doğan için göz rengi ihtimalleri %75 yeşil, %25 mavi olur. 
 
Kaynak: Yasemin.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.