Bebeklerin Göz Rengi...

Göz rengi  doğuma kadar gizemini koruyor.

Bebeklerin Göz Rengi...
08 Ocak 2015 Perşembe 08:20


BEBEKLERİN GÖZ RENGİ

Hamilelik döneminde ultrason yöntemiyle bebeğin birçok özelliği hakkında bilgi alınabilmektedir. Bebeğin cinsiyeti, büyüklüğü, kilosu, doğum kusurları gibi özellikleri bilinebilmektedir. Fakat göz rengi konusu doğuma kadar gizemini korur.

Bebek doğduktan sonra göz rengi değişebilir. Melanin olarak adlandırılan iristeki pigment zaman içinde artar. Bebek doğduktan sonra aylar sonrasında bile gerçek göz rengi tam oturmuş olmayabilir.

Koyu tenli bebeklerde genelde kahverengi veya siyah göz rengi olur. Mavi ve yeşil göz rengi çoğunlukla açık tenli bebeklerde olur.

Açık tenli bebeklerin göz rengi doğduktan sonra gerçek rengini alana kadar değişebilir. İlk yıl sonuna kadar iristeki pigmentleşme devam eder. Bu nedenle ilk yıl sonuna kadar bebeğin gerçek göz rengi oturmayabilir. Hatta 3 yaşına kadar da bir çocuğun tam göz rengi oturmamış olabilir.

Bebeklerin göz renginde her iki ebeveyninin de genlerinin bir kombinasyonu söz konusudur.

İstatistiklere göre Asya veya Afrika kökenli bebeklerin göz renkleri genelde kahverengi veya siyah renklidir ve bu renkler genelde aynı kalır.

 

Kaynak:annelikbilinci.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.