Baş Ağrınızın Sebebi Gözleriniz Olabilir

Görme problemleri baş ağrıları kompleksine, yani ‘astenopi’ye sebep oluyor

Baş Ağrınızın Sebebi Gözleriniz Olabilir
23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:13

BAŞ AĞRILARINIZIN VE GERGİNLİĞİNİZİN SEBEBİ GÖZLERİNİZ OLABİLİR

Görüşü zorlaştıran ve hayatı negatif yönde etkileyen göz bozuklukları, kontrol altına alınmadığı taktirde sadece bu etkilerle kalmayarak fiziksel ve psikolojik problemleri de beraberinde getirebiliyor. Göz ardı edilen görme problemleri sebebiyle göz çevresinde huzursuzluk ve gerginlik ile ortaya çıkan baş ağrıları kompleksine, yani ‘astenopi’ye karşı uzmanlar uyarıyor.

Kontrol altına alınmayan göz bozukluklarının doğuracağı negatif etkilere karşı uyaran HOYA Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan Kayra, ‘Göz bozukluklarının doğru ölçüm ve reçete değerleriyle, doğru cam seçimi, doğru çerçeve seçimi ve doğru montaj ile giderilmemesi sonucunda vücutta fiziksel sorunlara da neden olduğu tespit edilmiştir. Göz çevresinde huzursuzluk ve gerginlikle başlayan baş ağrıları bulunan astenopiye sahip hastalarda ayrıca, gözlerde yanma hissi, sulanma, batma, kaşınma, gözlerde kanlanma, ışık hassasiyeti, yorgunluk hissi, yazılarda karıştırma, bulanıklaşma ve çoğu zaman çift görme de meydana gelir. Hasta okumaya kısa bir ara verdiğinde bu tip şikayetleri azalır fakat çalışmaya devam ettiğinde tekrar aynı şikayetler bu sefer daha şiddetli olarak ortaya çıkar. Astenopik şikayetlere, göz çevresinde, kaş bölgesinde, kafanın ön bölgesinde hatta yan bölgedeki şakak kısımlarında şiddetli ağrı ve baskı hissi eklenmektedir. Zaman zaman da kafanın arka bölgesindeki ağrılar, boyuna hatta omuzlara yayılmaktadır. Boyun ve omuz adalelerindeki kasılmalara bağlı hassasiyete bulantı, baş dönmesi vs. gibi şikayetler de eklenmektedir‘ diyor.

‘Kontrol altına alınmayan göz problemlerinin etkileri depresyona kadar gidebiliyor’

Odaklanma ve renkleri seçmede zorlanma gibi görme sorunlarının fiziksel etkilerinin yanı sıra ruhsal zararlara da yol açabileceğini belirten Kayra, uzak ya da yakını görememenin veya bulanık görmenin kişilerde depresyonu tetikleyebileceğini belirtiyor. ‘Sosyal ve iş hayatında görme sorunu sebebiyle engellerle karşılaşan kişiler bu sorunları kontrol altına almadığında psikolojik olarak da zarar görebiliyor’ diyen Kayra, görme problemlerine karşı düzenli göz muayenesinin önemine bir kez daha vurgu yapıyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.