Atatürk’ün Şiiri, İlk Kez Şarkı Olarak Sevenleriyle Buluşuyor

Atatürk'ün Fikriye hanıma ithaf ettiği, duygusal sözler içeren ve bir iç dökme şeklindeki şiiri ile Fikriye hanımın Ataya yazdığı şiir, besteci ve yorumcu Serap Yenici tarafından bestelendi ve seslendirildi.

Atatürk’ün Şiiri, İlk Kez Şarkı Olarak Sevenleriyle  Buluşuyor
18 Mayıs 2016 Çarşamba 12:18

Atatürk'ün Fikriye hanıma ithaf ettiği, duygusal  sözler içeren ve bir iç dökme şeklindeki şiiri ile Fikriye hanımın Atatürk'e yazdığı şiir, besteci ve yorumcu Serap Yenici tarafından bestelendi ve seslendirildi.

Albüm içeriğinde Atatürk tarihçisi Sabiha Gökçen ve Cemil Bozok'un manevi oğlu Eriş Ülger 'in "Fikriye" kitabından alıntılar yer alıyor.
Ayrıca şahsi yazılarının desteğiyle bu hazin sonla biten duygusal bazen platonik bazen de karşılık bulan aşkın sahibi Fikriye Hanım'ın Atatürk için nasıl önemli bir yeri olduğunu kanıtlayan kısa gerçek diyaloglar bulunuyor.

Sözleri Osmanlıca olarak bestelenen şarkılarda özgün sözler şarkıya göre düzenlenerek kullanıldı. Öz Türkçe halleri ile de şiir yorumlarıyla sunuldu.

Şiir yorumlarını Serap Yenici ve Hakan Yılmaz seslendirdi. 

Klasik Türk sanat müziği alanında kazandırılan yapım 19  Mayıs 2016 'da müzik severlerle buluşuyor.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.