Akıllı Kontak Lens Çalışmaları Durdu!

Mojo Vision, çalışmaları durdurduklarını duyurdu.

Akıllı Kontak Lens Çalışmaları Durdu!
12 Ocak 2023 Perşembe 10:23

Akıllı Kontak Lenslerin Geleceği Kararmaya Başladı!

Akıllı kontak lens üzerinde çalışan Mojo Vision, çalışmaları durdurduklarını duyurdu.

Sağlık teknolojileri hızla ilerlerken optik tarafında aynı şeyi söylemek güç. Özellikle kontak lenslerin akıllanması konusunda yapılan çalışmalar halen ilk aşamalarda seyrediyor. Akıllı kontak lens konusunda çalışmalarını yapan Mojo Vision, yeniden bir yapılanmaya girdiklerini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre odak, akıllı kontak lenslerde kullanılması için geliştirilen microLED teknolojisine doğru kayacak.

AKILLI LENS BEKLENTİLERİ BAŞKA ŞİRKETLERE KALDI

Akıllı lens geliştirmenin sürdürülebilir pazar alanı yaratmadığını duyuran şirket, söz konusu teknoloji için çalışmalarını durdurdu.

Peki, Mojo Vision tarafından geliştirilen akıllı lensin ilk prototip çalışmaları nasıldı?

Şirketin CEO'su Drew Perkins, akıllı lensi deneyen ilk kişi olmuşu ve tamamen test amaçlı lensi kullanmıştı. Sunduğu deneyimi olumlu ve geliştirilebilirliğe açık olarak bulan Perkins, gelecek vadaden bir ürün üzerinde çalıştıklarını aktarmıştı ancak lenslerin geleceği pek de 'parlak' olmadı.

Akıllı kontak lenslerin bünyesinde aktarıldığı kadarıyla 14 bin ppi'lık microLED ekran bulunuyordu. Normal görüşü bozmayan ancak navigasyon, bildirim vb görüntüleri yüksek çözünürlükte görmeyi sağlayan bu lens, bir günlük kullanım sunacak şekilde 'mikro pil' taşıyordu.

Bu alanda Mojo Vision dışında, Samsung, Sony, Google ve Sensimed AG gibi şirketler rekabet ediyor.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.