Akıllı gözlük işletmelerde verimliliği nasıl artıyor?

Birçok sektörde kullanılan Glass, iş süreçlerinde şirketlere avantaj sağlıyor.

Akıllı gözlük işletmelerde verimliliği nasıl artıyor?
21 Şubat 2019 Perşembe 09:22

İmalat, lojistik ve sağlık başta olmak üzere birçok sektörde kullanılan Glass, iş süreçlerinde şirketlere avantaj sağlıyor. Google X, bugün pek çok şirkete akıllı gözlüğü Glass ile artı değer katıyor.

Bilgi, sesli komutlarla akıllı gözlük ekranında

Sesli komutlarla çalışan Glass, üretimde görevli işçilerin ellerini kullanmadan iletişime geçmelerini ve o an yaptıkları işle ilgili daha fazla bilgi almalarını ve sadece yaptıkları işe odaklanmalarını sağlıyor.

‘OK Glass’ sesli komutuyla harekete geçen bu akıllı gözlük, üretim süreçlerinde zaman kazandırmakla kalmıyor, çalışanların iş akışını kolayca takip edebilmelerini, üretimle ilgili ihtiyaç duydukları bilgi ve kaynaklara elleri meşgulken ulaşabilmelerini sağlıyor.

Üretim kılavuzları ve talimatlara kolay erişim

Üretimde çalışanlar akıllı gözlüklerin ekranından gerektiğinde sesli komutla eğitim videolarına başvurabiliyor, resimli veya grafikli üretim talimatlarına erişebiliyor.

Çalışanlar, işlerini güvenli, hızlı ve daha yüksek bir standartlarda yapmalarını sağlayacak kalite güvence kontrol listelerine de gözlüklerinin ekranından kolayca ulaşabiliyor.

Akıllı gözlükle gerektiğinde uzmanlara başvurabiliyor ve gözlük ekranından becerilerini artıracak videolarla bilgilendiriliyor. Çoklu bağlantılarla grup halinde çalışma ve bilgi paylaşımı mümkün hale geliyor.

Akıllı gözlükle verimliliğini artıran şirketler

AGCO (İmalat sektörü)

Karmaşık montaj işlemleri şimdi daha hızlı

ABD merkezli tarımsal ekipman üreticisi AGCO, ‘Glass’ akıllı gözlükleri üretimde verimi artırmak için kullanan şirketlerden. Günümüz çiftliklerini daha üretken ve daha kârlı hale getirmek amacıyla düşük hacimli gelişmiş tarım makineleri üreten şirket, akıllı gözlük sayesinde karmaşık montajlarda üretim süresini yüzde 25 kısaltmayı başarmış. Şirket yöneticileri, ‘Glass’ın operatörlere işlerini daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde yapmalarını sağladığını söylüyor. Üretimin yanında, kullanılacak parçaların takibi, depolanması, sevkiyatı da akıllı gözlükler sayesinde daha pratik şekilde yapılıyor.

GE (İmalat sektörü)

Rüzgâr türbini üretim ve kablolamada zaman tasarrufu

General Electric (GE), depolar ve üretim tesislerinde akıllı gözlük teknolojisinden yararlanıyor. Yenilenebilir enerji sektöründe yatırımları olan şirket, rüzgâr türbinlerinin montajları ve bunlara bağlı ünitelerin kablolamalarını yapan personellerini akıllı gözlükle donattı. Üretim personelinin yanı sıra depolarda çalışanlar da akıllı gözlük kullanıyor. Üretimde kullanılacak parçaların tedarikten itibaren depolara girişi ve buradan üretime gönderilmesi sürecinin takibi de yine akıllı gözlük yardımıyla yapılıyor. Bu teknolojik yenilenmeyle şirket, üretim ve kalite analizlerinde yüzde 34’lük bir iyileşme sağlamış durumda. Zamandan tasarruf, verimlilik ve kalite artışı, şirketin akıllı gözlük yatırımının geri dönüşü olarak değerlendiriliyor.

DHL (Lojistik sektörü)

Ürün seçimi ve kargolama süresi kısaldı

Akıllı gözlüklerin lojistik sektöründe kullanımında DHL’i örnek gösterebiliriz. Sipariş Toplama adlı bir tedarik zinciri sürecine sahip olan DHL’in çalışanları teslimata çıkacak ürünleri raflardan alıp ambalajlayarak müşterilerin siparişlerini yerine getiriyor. Bunu yaparken de ‘Glass’ akıllı gözlükten yararlanıyorlar. DHL çalışanları ürün seçme ve kargolama talimatlarını doğrudan kendi görüş alanları içinde Glass’tan alıyor. ‘Vision Picking’ yazılımıyla ürünlerin barkodlarının okunması da yine Glass aracılığıyla gerçekleşiyor. Böylece personel çok daha verimli ve konforlu çalışabiliyor. Çok daha kısa sürede ürün seçimi gerçekleşiyor. Akıllı gözlük kullanmaya başladıktan sonra DHL’de operasyonel verimlilik yüzde 15 oranında artmış.

Sutter Health (Sağlık sektörü)

Hastaların tıbbi bilgileri akıllı gözlükte

Akıllı gözlüklerin sağlık sektöründe kullanımıyla ilgili olarak ise, ABD’deki Sutter Health adlı kuruluşu gösterebiliriz. Google Glass ile Augmedix tarafından üretilen bir çözüm kullanan Sutter Health, doktorların hastaların sağlık geçmişleri ve tıbbi durumlarına pratik şekilde ulaşmasını ve daha kısa sürede onlara yardımcı olabilmesini sağlıyor. Böylece daha az zamanda daha fazla hastaya hizmet sunulabiliyor. Sağlık sektöründe akıllı gözlük kullanımı, zaman ve paradan büyük ölçüde tasarruf sağlıyor. Doktorlar gelen hastaların bilgilerini kontrol etmek için bilgisayara bağlı kalmıyor, akıllı gözlükte sesli komutla yapacakları sorgular, istedikleri bilgileri anında göz önüne getiriyor.

Melih Bayram Dede

Kaynak: https://mediatrend.mediamarkt.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.