Akay Optik Akdeniz Üniversitesi Serik MYO Optisyenlik Bölümü Ziyareti

"Tüm Üniversitelerde görev alan eğitimcilerimiz canla başla mücadele ederek sektöre bilinçli ve eğitimli öğrenciler yetiştirmek için çaba harcıyorlar."

Akay Optik Akdeniz Üniversitesi Serik MYO Optisyenlik Bölümü Ziyareti
23 Nisan 2019 Salı 13:55

Yerli ve milli oftalmik cam üreticisi Akay Optik, Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Bölümü'nü ziyaret ederek, öğrencilere cam üretimi konusunda detaylı bilgilendirme yaptı. Akay optik kurucusu Mehmet Akay başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette yaşananları Akay Optik genel müdürü Serdar Sevinç Optik Gazete'ye aktardı.

"22 Nisan günü Dejavu optiklerin sahibi olan Buket Koçak hanımın daveti ile Serik Üniversitesi Optisyenlik bölümü öğrencilerinin ziyaretine gittik. Akay Optik olarak Buket hanımın bu daveti sonrası öğretim görevlileri olan Sayın Selçuk Oktay Solakçı, Sayın İbrahim Korkmaz ve Sayın Ayşe Yadigar Habalı bizleri karşılayarak son derece güzel bir misafirperverlik gösterdiler. Kendilerine bu vesile ile Teşekkür ederiz.

Yaklaşık 40 kişiden oluşan bir öğrenci grubu ile 5 saate yakın bir süre birlikte vakit geçirdik. Kurucumuz olan Sayın Mehmet Akay ve Akdeniz bölge müdürümüz Sayın Murat Kürkçü’nün yapmış olduğu sunum ve sonrasında soru – cevap ile geçen bu süreç, açıkçası çok hızlı ve keyifli geçti. Kendi adımıza zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımızı söylersek aslında bu güzel günü özetlemiş oluruz.

6-7 senedir gerek Üniversitelerimizin Fabrikamızı ziyaretlerinde gerekse bizlerin Üniversitelere yapmış olduğumuz ziyaretlerde sektörün nasıl değiştiğini çok net gözlemleyebiliyoruz. Son dönemlerde yapmış olduğumuz eğitim içerikli toplantılarda gelen sorulara baktığımız zaman sevgili öğrencilerimizin de sektörü yakından takip ettiklerini ve bilinçlendiklerini görebiliyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor.

Bu tarz eğitim içerikli toplantıları ilk yapmaya başladığımız yıllarda gelen sorular ağırlıklı olarak ticarete ve diplomalara yönelik olurken, son dönemlerde gelen sorular daha ziyade sektörü sahiplenir tarzda sorular oldu. Belirtmek isterim ki, kesinlikle eğitim seviyesi ve düzeyi her geçen gün artıyor. Tüm Üniversitelerde görev alan eğitimcilerimiz canla başla mücadele ederek sektöre bilinçli ve eğitimli öğrenciler yetiştirmek için çaba harcıyorlar.

Evet geçmiş yıllarda gelen soruları bir yana bırakırsak günümüzde hangi Üniversitemiz ile bir eğitim gerçekleştirsek, geleceğe ümit ile bakıyoruz. Öğrencilerimiz bize neden hammadde de dışarıya bağımlı olduğumuzu, neden Türkiye de yerli sermayeli firmaların ön planda olmadığını, neden ürettiğimiz progressive camlar için yabanı firmalara muhtaç olduğumuzu ve neden perakende mağazaların yerine yabancı sermayeli zincir mağazaların sayısının giderek arttığını sorguluyorlar. Bunlar gerçekten çok önemli ve farkındalığın oluştuğunu gösteren sorular. Diplomalarını kiraya verme amacında değil sektöre sahip çıkma amacında olduklarını gösteren sorular.

Biz Opak lens ve Akay Optik olarak şunu söylemek istiyoruz. Gücümüz yettiği sürece bu mücadelenin içinde olacağız, yerli sermayeye her şartta destek olarak sektörümüzün tekelleşmesine izin vermeyeceğiz. Siz sevgili öğrencilerimiz ve sevgili meslektaşlarımız bu mücadelede bizlere destek verdiğiniz sürece bu mücadelemize devam edeceğiz ve yılmayacağız. Sizlerde sahip olduğunuz bu bilinci hiçbir zaman kaybetmeyin ve lütfen sektörümüze sahip çıkın.

Tıpkı eskilerin bayramlarda söylediği gibi, "BİR OLURSAK VAR OLURUZ, AYRILIRSAK YOK OLURUZ"

Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor ve gerek bu eğitimlerde emeği geçen herkese gerekse bu bilincin oluşmasında çaba sarf eden tüm değerli öğretim görevlilerimize teşekkür ediyoruz."

Serdar Sevinç

Akay Optik Genel Müdürü


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.