Gözde Hatıralar "Halit Onüçyıldız"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Halit Onüçyıldız" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Halit Onüçyıldız"
17 Ocak 2017 Salı 13:29

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Halit Onüçyıldızisimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

Şuanda bulunduğum mağazama 06/08/2007 tarihinde sabahleyin iki tane müşteri geldi bir tanesinin elinde kaliteli faset bir gözlük vardı ama son derece eğilmiş deforme olmuş vaziyette idi.gözlük sahibinin yanındaki arkadaş gözlüğün düzelmesi gerektiğini söyledi bende gözlüğe baktım gözlüğün zor düzeleceğini camının kırıla bileceğini söyledim oda problem olmadığını kırılırsa da sıkıntı olmayacağını söyledi. Bende  gözlüğü düzelttim gözlük sahibi gözüne taktı ve yabancı dilde arkadaşına bir şeyler söyledi arkadaşına sorduğumda ne dedi deyince gözlüğün çok rahat olduğunu hatta ilk aldığından bile daha çok rahatladığını teşekkür ettiğini ve borcunun ne kadar olduğunu sorduğunu söyledi.bizde bu iş için her hangi bir ücret almayacağımızı söyledik tekrar ısrar etti biz parayı almayınca dükkanda açılış nedeni ile gelen çiçekleri sormuş bizde açılış yaptığımızı söyleyince o zaman siftah parası deyip cebinden 10 ytl verdi.biz arkadaşın nerili olduğunu sorduk oda Yunanistan dan geldiğini yunan vatandaşı olduğunu ve Yunanistan da yüksek bürokrasi görevlisi olduğunu adının CHRİSTOS MAKRİDİS olduğunu söyleyince ben çok duygulandım onlarında örf ve adetlerinde siftah parasını bildiklerine şaşırdım ve aldığım parası çerçeveleterek kendisine resmini çekip gönderdim kendisi de çok memnun oldu bu vesile ile bir dost kazanmış olduk. Aşağıda da halen sakladığım paranın resmini ilave ediyorum.    



Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.