Karlı havada güneş gözlüğü takmadan çıkmayın!

Kış aylarında göz problemi yaşamamak için güneş gözlüğü takın.

Karlı havada güneş gözlüğü takmadan çıkmayın!
19 Aralık 2016 Pazartesi 09:11

Kış aylarında birçok göz hastalığı göründüğüne dikkat çeken uzmanlar, yaz aylarında sıklıkla kullanılan güneş gözlüklerinin kış aylarında da kullanılmasını öneriyor. Urartu Göz Merkezi Başhekimi Op. Dr. Atilla Yazıcıoğlu, halk arasında güneş gözlüğünün sadece yaz aylarında takılacağına dair yanlış bir bilgi olduğuna dikkat çekerek, “Burada en sık gördüğümüz sorun karın ultraviyole ışınlarını gereğinden fazla bir şekilde gözlerimize yansıtmasıdır. Bu da gözlerimizde kar körlüğüne kadar gidebilen, birçok rahatsızlığa sebep olmaktadır. Burada kırmızı göz hastalığı, gözlerde sulanma, kaşıntı, batma ve ışığa hassasiyet olayı kışın en sık gördüğümüz rahatsızlıklardır. Bunun pratikteki en önemli korunma yöntemi ise kaliteli bir ultraviyole (UV) güneş gözlüğü kullanılmasıdır. Bu özellikle kar sporları yapan vatandaşlarımızda çok daha önem arz etmektedir. Dolayısıyla yazın güneş için kullandığımız gözlüklerimizi kış aylarında da karda kullanmamız önemli ölçüde gözlerimiz rahatlatacaktır” dedi.

ELLERİNİZİ SIK SIK YIKAYIN   

Kış aylarında sıkça görülen göz hastalıklarından birinin de özellikle toplumsal alanlarda görülen Adenovirus denilen enfeksiyonlar olduğuna dikkat çeken Dr. Yazıcıoğlu, “Bu enfeksiyonlar bildiğimiz grip, nezle gibi çok hızlı bir şekilde yayılır. Özellikle kreşlerdeki çocuklarımızdan tutun da kahvehanelerde ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine kadar bu virüsler sık görülmektedir. Burada önemli olan gripteki gibi insanı kendini korumaya yönelik tedbirler almasıdır. Evde havlusunu ayırmak, sık sık ellerini ve yüzünü yıkamak gibi tedbirler alınabilir” şeklinde konuştu. İlaçların virüs enfeksiyonlarda pek işe yaramadığını belirten Dr. Yazıcıoğlu koruyucu tedbirlerin önemine işaret ederek, “Hem hasta olan kişi hem de hasta kişi ile aynı ortamı paylaşan kişilerin koruyucu önlemler alması son derece önemlidir” diye konuştu.

16-12/17/el.jpg

KORUYUCU ÖNLEM ALIN

Öte yandan kış aylarında birçok insanda görülebilen göz sulanması olarak tanımlanan hastalıklarla karşılaşıldığını aktaran Op. Dr. Yazıcıoğlu, “Burada göz kapaklarımızın altında bulunan deliklerle gözyaşımız burun, boğaz ve sistemik dolaşıma karışmaktadır. Kışın soğuk havalarda bu deliklerin ödemlenmesi nedeniyle soğuk havalar burada gözyaşlarının boşalmasını zorlaştırmakta ve dışarıya gözyaşının akmasına yol açmaktadır. Bu çok tehlikeli olmamakla beraber yine güneş gözlüğü ve koruyucu gözlükler bu tür sıkıntıları minimize etmektedir. Bunlarda nadiren cerrahi ve ya ilaç tedavisi de görülebilmektedir” diye konuştu.

Kaynak : karar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.