Kayseri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

"Optisyenlikte Hedef" toplantısı Kayseri' de gerçekleştirildi.

Kayseri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.
06 Haziran 2015 Cumartesi 06:24

Optisyenlikte Hedef
İlgili Galeriye Git

 

Kayseri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

 

Kayseri Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği ev sahipliğinde 05.06.2015 tarihinde Kayseri de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığından Sayın İsmail BAŞYAYLA, Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürülü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünden Sayın Serpil ÖZCAN, Şekerbank T.A.Ş. İç Anadolu Bölge Müdürü Sayın Neriman BÜYÜKKILIÇ, İç Anadolu Bölge İşletme Bankacılığı Bölüm Müdürü Sayın Hüseyin ATICI, Kayseri Şube Müdürü Sayın Atila ALPARSLAN, Erciyes Şube Müdürü Sayın Seyit Naci SEMERCİ, Yeni Sanayi Şube Müdürü Sayın Ertuğrul ALKAN, Sivas Caddesi Şube Müdürü Sayın Sevgi KARAASLAN, Kayseri Şube Yönetmen Sayın Gökhan ŞENER, Erciyes Şube Yönetmen Sayın Fazlı ÇELİK, Yeni Sanayi Şube Yönetmen Sayın M. Bahadır ÖZSOY, Sivas Caddesi Şubesi Yönetmen Sayın Orhan İNİK, Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Turgut VARDİ, Genel Sekreterimiz Sayın İlker AYAZ, Ecz. Taylan Küçüker, Ramazan ÖZMUTLU, Sivas Optisyenler ve Gözlükçüler Dernek Başkanı Sayın Gökhan GÖRKEN, Sekreter Sayın Ahmet N. ALTUNTAŞ, Opak Lens A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın H. Erol HARBİ, Opak Lens A. Ş. İş Geliştirme ve Eğitim Müdürü Sayın Fatma KÜÇÜKTAŞ, Baha Optik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Turgay COŞKUN ile birlikte başta Kayseri ilimiz olmak üzere çevre illerde de faaliyet gösteren meslektaşlarımız katıldı.

 

Derneğimiz tarafından düzenlenen yemekten sonra toplantıya geçildi. Toplantının açılış konuşmasını Kayseri Gözlükçüler ve Optisyenler Dernek Başkanı Sayın Vural ÇAKIR yaparak, katılımcılara, Bakanlık misafirlerine, ayrı ayrı teşekkür ederek, mesleğimiz ve meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar ile birlikte mesleki geleceğimiz hakkında endişe ve kaygılarını katılımcılar ile paylaştı.

 

Şekerbank T.A.Ş. İç Anadolu Bölge Müdürü Sayın Neriman BÜYÜKKILIÇ ise Konfederasyonumuzca imzalanan “ Gözlükçülere Özel Net Destek Paketi “ hakkında bilgilendirme ile , bankacılık olarak vizyon ve misyonlarını da katılımcılara aktaran Sayın BÜYÜKKILIÇ, kendisinin memleketinin de Kayseri olduğunu ifade ederek, Kayseri’li gözlükçülerle birlikte olmanın mutluluğunu paylaştı.

 

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürülü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünden Sayın Serpil ÖZCAN ise kurum sigortalılarına hizmet sunumu yapılırken mevcut sözleşme, tebliğ, genelge ve mevzuat hükümlerine riayet edilmesini, optisyenlik müesseselerinin birer sağlık hizmet sunucu olarak kurum ile anlaşma yaptıklarını, aylık müesseselere ödenen meblağları aktaran Sayın ÖZCAN Kayseri olarak bir problemlerinin olmadığını ifade etti.

Opak Lens A. Ş. İş Geliştirme ve Eğitim Müdürü Sayın Fatma KÜÇÜKTAŞ katılımcı optisyenlik müesseselerine Kontak Lensin tarihçesinden ve dünya ülkeleri ile ülkemizde kontak lens kullanım istatistiklerini içeren geniş kapsamlı bir sunum paylaştı. Kontak lens ile ilgili yürüttükleri projeler ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi akılı sağlayan Sayın KÜÇÜKTAŞ Opak Lens ailesi olarak geleneksel optisyenlik müesseselerine hizmet sunduklarını 20 farklı ilde şube ve çalışanları ile birlikte çok hızlı eksiksiz hizmet sunumu yaptıklarını aktardı.

 

Opak Lens A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın H. Erol HARBİ ise optisyenlik mesleğinin bugününde yaşanan sorunlar ile yarın geleneksel müesseseleri bekleyen sıkıntıları örneklerle katılımcılara aktardı. Birlikte güç olmamız gerektiğini, mesleki birlik ve beraberlikler ile aşılamayacak sorun ve problemin olmadığını ifade eden Sayın HARBİ, Opak Lens ailesi olarak geleneksel müesseselerle olmaktan dolayı memnun olduğunu, kendisinin de dede mesleği olan gözlükçülüğe perakende olarak da devam ettiğini paylaştı.

 

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığından Sayın İsmail BAŞYAYLA ise program sonunda katılımcılara genel mevzuat ve işleyiş hakkında bilgi aktarımı yaptıktan sonra zamanın büyük kısmını soru ve cevaplara ayırdı. Katılımcılar tarafından lokal ve genel olmak üzere pek çok soru ve öneriler Bakanlık yetkilisi ile paylaşıldı. Sayın BAŞYAYLA mevzuatı çok iyi okumalarını haklı oldukları durumda ise muhakkak üye oldukları dernekler aracılığı ile haklarını aramalarını, Bakanlık ile Konfederasyonun pek çok çalışma yaptığını, sivil toplum kuruluşlarının önemine de değinen Sayın BAŞYAYLA optisyenlik müesseselerinden gelen yoğun soruları çözüm önerileri ile birlikte paylaştı.

 

Kayseri de düzenelenen bilgilendirme toplantısına katılan başta T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı yetkilisi Sayın İsmail BAŞYAYLA olmak üzere tüm konuşmacılara, şehir dışından gelen kıymetli meslektaşlarımıza, sunumları ve desteklerinden dolayı Opak Lens A.Ş. ailesine sonsuz teşekkür ederiz.

 

Bizleri Kayseri’ye davet eden, kusursuz bir programın meslektaşlarımıza aktarılmasını sağlayan Kayseri Gözlükçüler ve Optisyenler Dernek Başkanı Sayın Vural ÇAKIR başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerine ayrı ayrı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.