www.gittigidiyor.com web sitesi ile ilgili, Cevap Yazısı!

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Eğitim Komisyonu Başkanı Taylan KÜÇÜKER www.gittigidiyor.com web sitesinde satışı yapılan tıbbi cihazlarla ilgili olarak Optik Gazete ile paylaştığı yazıyı siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

www.gittigidiyor.com web sitesi ile ilgili, Cevap Yazısı!
14 Nisan 2017 Cuma 14:56

www.gittigidiyor.com web sitesinde satışı yapılan tıbbi cihazlarla ilgili olarak, İstanbul il sağlık müdürlüğünce yapılan çalışma sonunda, tespit edilen tıbbi cihazları ve cihazların satış, reklam ve tanıtımının yapıldığı internet uzantıları (URL) ihtiva eden liste hazırlanmış olup, ilgili kişilere gereğinin yapılması hususunda iletilmiştir.

Yasa gereği gözlük cam ve çerçeveleri, renkli, numaralı her türlü kontak lens hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müessesesinde satışına izin verilen, ilaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen, geri ödeme kapsamında TIBBİ CHAZDIR. Reklamı ve internet üzerinden e-ticaret yolu ile satışı yasaktır.

İnternet optisyenlik müessesesi değildir. Reklam kısıtlı sağlık harcama bütçesinde talep yaratır uzantısında israfa neden olur. Haksız rekabeti artırır. Mesleğimize olan güven ve saygıyı azaltır. Hiçbir sağlık mesleğinde reklama ve internet üzerinden satışa izin verilmez.

Her türlü cam gözlük çerçevesi renkli ve numaralı kontak lens hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müessesesinde satışına izin verilen İLAÇ VE TEDAVİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEN, GERİ ÖDEME SİSTEMİNDE OLAN TIBBİ CİHAZDIR. DOLAYISIYLA REKLAMI DA İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞI DA YASAKTIR 

Kamu sağlığının korunması amacıyla, yasaya aykırı reklam ve internet satışları için yapmış olduğu iş ve işlemler için TİTCK(Türkiye İlaçve Tıbbi Cihaz Kurumu) ve  İstanbul il sağlık müdürlüğüne EGOD Federasyonu adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Meslek kanunumuzda revizyon yapılması artık zorunluluk haline gelmiştir.

 
Taylan KÜÇÜKER
Eczacı gözlükçü
Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu
Eğitim Komisyonu Başkanı 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.