Parmak Ucundan Göze Büyük Tehlike!

Hayatımızı büyük oranda etkileyen teknoloji konusunda uzmanlar uyarıyor.

Parmak Ucundan Göze Büyük Tehlike!
21 Mart 2017 Salı 09:15

Teknoloji artık tam anlamıyla vazgeçilmezimiz  haline geldi. Telefon, tablet ve bilgisayar karşısında geçirilen zamanın çeşitli hastalıklara neden olabileceğini belirten uzmanlar, parmaklarda uyuşma, ense ve boyun ağrıları gibi kas ve eklem problemlerinin yanı sıra, göz ilgili sorunları da doğurduğunu işaret ediyor.

BU SEMPTOMLARA DİKKAT!

Bilgisayar, telefon ve tablet kullanımı esnasında yada kullanımdan sonra görme ile ilgili çıkan sıkıntıları dijital göz yorgunluğu sendromu olarak nitelendirdiklerini paylaşan uzmanlar, hastalarda en çok gözde kaşıntı, yorgunluk, kuruluk, yanma, sulanma, kızarıklık, bulanık görme, yavaş odaklanma ve renklerin algılanmasında bozulma olduğunu kaydediyor.

Ekrana bakma süresinin azaltılmasıyla bu şikayetlerin hafifleyeceğini kaydeden uzmanlar, göz kuruluğu, alerji ve benzeri göz problemlerinin kötüleşmesine neden olabileceğini ve göz sağlığını bozabileceğini işaret ediyor.

Dünya çapında yapılan araştırmalarda iş yaşamındaki üretkenliğinde de üretkenliğin yüzde 40 oranında azalmaya da yol açabileceğini savunan uzmanlar, çevresel faktörlerin değiştirilmesinin ve göz bakımı yapılmasının şart olduğunu belirtiyor.

Göz yorgunluğu tedavisinde yapılması gereken ilk şeyin sebebiyet veren şeylerden uzaklaşılması gerektiğini açıklayan uzmanlar, çevresel faktörler ve göz bakımına özen gösterilmesini öneriyor.

Floresan lambaların, güneş ışığın ve ekranın gözlerde rahatsızlıklara yol açtığını ifade eden uzmanlar, ekrandan 90 cm uzaklıkta olunması gerektiğini vurguluyor.

Her hastalıkta olduğu gibi su içmenin, beslenmenin, uykunun da göz hastalıkları konusunda önemli bir etken olduğunu hatırlatan uzmanlar, göz doktorları tarafından detaylı bir muayene sonrasında özel tedavi yöntemlerine başvurulması gerektiğini savunuyor.

Kaynak : haberingundemi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.