Göz Sağlığını Korumanın Yolları Nelerdir?

Gözler canlılar için çok önemli bir organdır. Göz sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Göz Sağlığını Korumanın Yolları Nelerdir?
24 Mayıs 2017 Çarşamba 11:21

Göz sağlığını korumak adına pek çok seçenekler var. Yaz sıcaklarında güneşin çok parlak olduğu saatlerde kaliteli güneş gözlükleri kullanmak, şapka takmak, uzun süre ışığa bakmak da göze çok zarar verir, uzun süre ışığa bakılmamalıdır.

Göz Sağlığını Korumanın Yolları

Gözleri koruyabilmek için dikkat edilmesi çok önemli olan sofrada bulunan tabaklardaki yiyecekleri özenle seçmek gerekir. Omega 3, yağ asitleri, E vitamini, çinko, lütein ve C vitamini gözdeki katarakt gibi yaşla da ilgili olan görme problemlerinin oluşmasına büyük ölçüde engel olur. Ispanak, havuç gibi A vitamini içeren sebzelerin tüketilmesi somon balığı, ton balığı, yumurta, etsiz protein kaynakları, turunçgillerden mandalina, portakal gibi meyveler ve meyve suları düzenli bir şekilde tüketilirse hayat boyu sağlıklı gözlerle yaşanır.

Sigara Göz Sağlığına Zarar Verir

Sigaranın zarar verdiği organların başında en çok etkilenen gözdür. Katarakta yakalanma ve göz sinirlerinin zarar görme riskini büyük oranda etkiler. Sigarayı bırakmayı deneyip başarılı olamadıysanız tekrar denemelisiniz. Sigarayla ne kadar savaşırsanız o kadar şansınız artacaktır.

Güneş Gözlüğü Kullanın

Kaliteli ve sağlıklı güneş gözlüğü kullanmalısınız, güneş gözlüğü güneşin ışınlarını gözünüze direkt yansıtmaz. Gözleri güneş ışınından korur, kalitesiz güneş gözlüğü kullanırsanız gözünüzü korumak yerine daha çok zarar verir.

Bilgisayara Çok Fazla Bakmayın

Bilgisayar başında uzun süre oturmak ve bilgisayar ekranına bakmak gözlere zarar verir. Gözlerde kuruma yapar, sırt ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı yapar, gözlerde bulanık görme ve göz ağrısı yapar. Bilgisayarda işiniz varsa ara vererek yapın, aralıksız oturmayın. Düzenli olarak göz doktoru muayenesine gitmek gözde oluşabilecek hastalıkları önlemede önemli yer tutar, doktora gitmeli ve tavsiyelerine uymakta fayda vardır.

Kaynak : buradanokuyun.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.