Göz rengini değiştirmek isteyen genç kız kör oluyordu!

İstanbul'da 25 bin TL ödeyerek göz rengini değiştirmek isteyen 17 yaşındaki genç kız, gözlerine yetkisiz bir sağlık kurumunda lazerle müdahale ettirince kör olma riskiyle karşı karşıya geldi.

Göz rengini değiştirmek isteyen genç kız kör oluyordu!
28 Eylül 2017 Perşembe 17:08

Gençlerin "güzelleşme" uğruna yaptıkları hatalara bir yenisi daha eklendi. Göz rengini değiştirmek isteyen 17 yaşındaki genç kız, 25 bin TL ödeyerek İstanbul'da yetkisiz bir sağlık kurumunda lazerle pigment değiştirme ameliyatına girdi. Fakat operasyondan sonra durumu kötüleşince başka bir hastanede gözetim altına alındı. Genç kız kör olma riskiyle karşı karşıya...

GÖZ RENGİ DEĞİŞTİRMENİN RİSKİ NEDİR?

ABD'de çok popüler olan göz rengi değiştirme ameliyatları iki şekilde yapılıyor, ilki lazerle göze renk veren pigmentleri öldürülüyor ve göz bir kaç hafta içinde maviye dönüşüyor. Bu operasyonun dönüşü yok, üstelik riskleri oldukça fazla olan ameliyatı hiç bir sağlık örgütü önermiyor.

İkinci yöntem ise göz içine lens benzeri renkli bir tabaka koymak, kişiye özel yapılan lensler 20 dk lık bir operasyonla göz içine yerleştiriliyor. Bu operasyonda kör olma riski olan ve yine sağlık kurumları ve örgütleri tarafından desteklenmiyor.  

Kaynak : a24.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.