Glokomu teşhis eden kontak lens!

Göz içi basıncının yükselerek görme sinirine zarar verdiği ve körlükle sonuçlanabilen glokom hastalığını teşhis edebilecek kontak lens geliştirildi.

Glokomu teşhis eden kontak lens!
25 Mayıs 2017 Perşembe 09:21

Göz içi basıncının yükselerek görme sinirine zarar verdiği ve körlükle sonuçlanabilen glokom hastalığını teşhis edebilecek kontak lens geliştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Günhan Dündar, Doç. Dr. Arda Deniz Yalçınkaya ve Doç. Dr. Hamdi Torun tarafından geliştirilen kontak lens, elektriksel olarak pasif bir özelliğe sahip olan algılayıcı biyosensörler yardımıyla hastalığı teşhis ediyor.

Akademisyenler, biyolojik belirtileri deri üzerinden algılayabilen biyonsensör teknolojisi ile birden fazla hastalığın aynı anda teşhis edilebilmesi için çalışmalarını 2010 yılından bu yana sürdürüyorlar. Geliştirilen biyosensör teknolojisi ile glokom hastalığı çok yüksek bir hassasiyetle tespit edilebilecek ve hastaneye gitmeye gerek duymadan hastalığın seyrinin izlenmesi ve kontrol altında tutulması mümkün olabilecek. Proje hocaların GlakoLens adıyla kurdukları şirket aracılığı  ile ticari uygulamalara girecek.

Kaynak : turkiyegazetesi.com.tr

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.