Çocuğunuzun Gözleri Hasar Görmesin!

Güneş ışınlarının en fazla çocukları etkilediğini işaret eden uzmanlar, cilt kadar çocukların gözleri konusunda da ebeveynlerin önlem alması gerektiğini kaydediyor. Peki ama çocukların gözleri nasıl korunabilir?

Çocuğunuzun Gözleri Hasar Görmesin!
01 Temmuz 2017 Cumartesi 09:46

Yazın gelmesiyle ve tatil mevsiminin açılmasıyla birlikte ebeveynler çocuklarını evde tutamaz hale geldi. Çocuklar ya sokakta oyun oynamak için sabahın erken saatlerinden itibaren evden çıkıyor ya da tatil beldelerinde deniz ve havuzdan çıkmak bilmiyorlar. Peki ama ebeveynler çocuklarının göz sağlığını bu dönemde nasıl korumalı?

Uzmanlar yaz aylarında cildin güneş ışınlarından korunması kadar, gözleri de koruyacak önlemler alınmasının şart olduğunun altını çiziyor. Hayatımızı etkileyen ultraviyole maruziyetlerinin yüzde 80’inin 18 yaşına dek oluştuğunu dile getiren uzmanlar, çocukların gözlerinin ışığa yetişkinlere oranla daha hassas olduğunu ve bu hassasiyetin baş ağrısı ile görme zorluklarına neden olduğunu kaydediyor. 

Özellikle yaz aylarında açık havada daha uzun zaman geçiren çocukların gözlerinde herhangi bir hastalık oluşmaması için ultraviyole ışınlarından korunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, yetişkinlere oranla çocukların gözlerinin daha savunmasız olduğunu, bu nedenle çocuklar için özel olarak üretilmiş gözlük camların tercih edilmesi gerektiğini işaret ediyor. 

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların daha fazla spora ve oyuna yöneldiğini de vurgulayan uzmanlar göz yaralanmalarının yüzde 90’ının göz korumasıyla önlenebileceğini hatırlattı. Aktif ve hareketli çocukların kullandığı gözlük camlarının darbeye ve kırılmaya karşı dayanıklı, sağlam ve neredeyse kırılmaz yapıda olması gerektiğini ifade eden uzmanlar, kitap okumak, bilgisayar ekranı başında zaman harcamak, sınıfta tahtayı okumak, video oynamak gibi aktivitelerin görsel aktivite gerektirdiğine işaret ediyor. 

Eğer gerekli şartlar yerine getirilmez ve tedbirler alınmazsa çocukların fiziksel yeteneklerinin kısıtlanacağını belirten uzmanlar, çocukların net bir görüşe sahip olması kadar güneşin zararlı ışınlarından ve darbelerden koruyucu özelliklerinde gözlüklerde bulunması gerektiğini hatırlatıyor. 

Kaynak : haberingundemi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.