Optik Sektörünün En Çok Okunan Haber Portalı: Optik Gazete

Alexa sıralamasında Optik Gazete tüm sektör yayınları arasında lider konumda

Optik Sektörünün En Çok Okunan Haber Portalı: Optik Gazete
10 Eylül 2018 Pazartesi 17:49

Optik Gazete, optik alanında Türkiye’nin en çok okunan haber portalı.

2013 Nisan ayında yayın hayatına giren Optik Gazete, bir yıldan az bir zamanda site ziyaret ölçümlemesi yapan Alexa listelerinde Mart 2014 tarihinde Türkiye’deki ilk 2,650 sitesi arasına girmiştir, her gün güncellenen Alexa sıralamasında Optik Gazete bugün yapılan ölçümlerde Türkiye’de ki tüm web siteleri arasında 9,336. dünyada ki tüm web siteleri arasında ise 472,901. sırada yer alarak bu alandaki lider konumunu korumaktadır. 



Bu sıralamada Türkiye kapsamında optik alanında yalnızca yayıncılık yapan siteler arasında değil, optik sektöründe hizmet veren firmalar ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın da önündedir. Optik Gazete her zaman optik alanında en önde gelen yayın olma özelliğini sürdürmektedir.

Zengin İçerik, Sürekli Okur Kitlesi

Optik Gazete'yi sektörün en çok okunan sitesi olma başarısına taşıyan en önemli unsur okurlarıdır. Birinci elden aktarılan haberler, ilginç projeler ve özgün köşe yazılarıyla iyi bir içerik sağlayıcı olmaya özen gösteren Optik Gazete’nin sürekli okurları doğrudan optik sektörünün üretici, tedarikçi, dağıtımcı ve perakende firmalarının sahipleri ve çalışanlarının yanı sıra geleceğin optisyenlerini yetiştiren akademisyenler ve optisyen adayı öğrencileri ile göz sağlığı ile ilgili olan tüm bireylerdir.

İlginç Projeler, Genişleyen Okur Kitlesi

Yürütülen birçok değişik proje ile sektör dışında yer alan gözlük ve kontak lens kullanıcıları da Optik Gazete’yi düzenli ve/veya münferit olarak ziyaret etmektedirler.

Optik Gazete Yarışmaları

Optik Gazete’de 2014 yılından bu yana çeşitli yarışmalar yapıyoruz. Üç yıl boyunca sürdürdüğümüz video yarışmalarında amacımız her zaman optik sektöründeki bilgi ve bilincin yaygınlaşmasıdır.

2014’de optisyenlik programı olan üniversitelerin öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Kontak Lenslerimi Seviyorum” isimli video yarışması geleceğin optisyenlerinin kontak lens hakkında bilgi, fikir ve bakış açılarının genişlemesini ve gelişimini sağlamaktı. Öğrencileri bu kapsamda kendi araştırma, emek ve yaratıcılıklarını kullanmaya sevk ettik. Rekabetçi bir ortamda bulunmalarını destekleyerek, onlara deneyimsel öğrenim olanağı yarattık ve ödül olarak da onları kendi meslek yaşamlarına hazırlanmaya özendiren ve motive eden optisyenlik makinaları verdik.

Yarışmanın topluma yönelik amacı da, üniversite öğrencilerinin bakış açısıyla hazırlanmış videolar kanalıyla kontak lens tanıtımını eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde halka sunmaktı.

2015’de gerçekleştirilen “Gözlüğüm ve Kontak Lensim Benim Vazgeçilmezlerim” video yarışmasını da optisyenlik müessesesi sahibi ve çalışanları ile optisyenlik programı öğrencilerine yönelik düzenledik. Aynı zamanda kapsamı genişletip gözlüğü de konuya dahil ettik. İkinci yarışmamızda da temel amacımız toplumun dikkatini gözlüğün ve kontak lensin sağlık ürünleri olduğuna çekmekti. Kaliteli gözlük camı ve doğru şekilde kontak lens kullanmanın önemini vurgulamaya; güneş gözlüğü ve renkli lenslerin dahi kozmetik ürün olarak değil, sağlık ürünü olarak görülmesini sağlamaya ve bu ürünlerin optisyenlik müesseselerinden satın alınması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Bu yarışmamızın sonucunda 1. Olan katılımcıya Hyundai  i10 araba hediye ettik.

Tüm haber ve yazılarımızda olduğu gibi bu yarışmalarımızda da öncelikle halkı bilinçlendirmek görevimizi yerine getirmeye çalıştık.

2016 yılında organize ettiğimiz “Mercekten Yansıyanlar” ise en geniş çaplı tuttuğumuz video yarışmasıydı. Buna 18 yaşını geçen herkes katılabilir dedik.

2017 Gözde Hatıralar Anı Yazma Yarışması

Bu yarışmadaki temel çıkış noktamız da sektörümüzün geçmişine sahip çıkmaktı. Optik mağazalarımızda yaşanan acı-tatlı olayları kayıt altına alarak onları kişisel hafızadan, ortak hafızaya transfer ederek yok olmalarının önüne geçmekti.
Gözde Hatıralar Anı Yazma Yarışması’nı yine optik mağazalarımızı önde tutarak herkesin katılımına açık yaptık. Dışarıdan birisi de bir optik mağazada başından geçen anıyı paylaşabilsin istedik. Ekibimiz PR şirketiyle birlikte araştırma yaparak sosyal medya üzerinden eğlenceli bir çalışma yapmayı tasarladı. Farklı ve yenilikçi bir yaklaşımla Onedio yapısı üzerinde eğlenceli bir sosyal medya yayını hazırladık. Bir Gözlükçüyü Çılgına Çevirmenin 11 Yolu ismi altında gülümseten olayları sıraladık.  Onedio tarafından paylaşıldığı gibi biz de Optik Gazete olarak paylaştık ve sektör mensuplarımızı gülümseterek yarışmadan haberdar olmalarını sağladık.

Gözde Hatıralar Anı Yazma Yarışması’nda facebook beğeni sayısı ile kazanan yarışmacılara iPhone 7, iPhone 6, iPad, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy J7 gibi çekici ödüllerin yanı sıra, jüri oylamasında sıralamaya girenlere de Huwitz Fokometre HLM 7000, Tuscany Fokometre 760, Dijital Matkap DM3G, Fotoselli El Taşı SMH, Nilör SMV3 gibi profesyonel optisyenlik makinaları verdik.

2017-2018 “En Güzel Vitrin” Fotoğraf yarışması

2017 Ekim ayında başladığımız ve 2018 Haziran ayında sonuçlandırdığımız yarışmamızın konusu Optik Mağaza vitrinleri idi, belirlediğimiz süre içerisinde en güzel vitrin düzenlemesini yaparak fotoğrafları ile bu yarışmaya katılım sağlayanların gönderdiği vitrin fotoğrafları her sene olduğu gibi Optik Gazete’den ve sosyal medya hesaplarımızdan güçlü bir şekilde duyurarak kamuoyunun dikkatini sektörümüze ve bununla bağlı olarak göz ve görme sağlığına çekmeyi başardık. Ve oylamalar sonucunda dereceye giren katılımcılarımıza yine işlerinde kullanabilecekleri maddi değeri yüksek optik cam gurupları olan ödüllerini çok yakında teslim edeceğiz.
 
Organik ve İnorganik Büyüyen Yapı

Optik Gazete, sürekli geliştirilen içeriği ve son teknoloji ile yapılandırılmış portal altyapısıyla yüksek yatırımı olan ve projeler kanalıyla yatırımı sürdürülen bir portaldır.  

Beş yılı aşkın süredir yayında olan Optik Gazete'yi bu başarıya taşıyan siz okurlarımıza varlığınızdan ve katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, her zaman kendi başarımızı da geçmek, daha iyiye doğru ilerlemek üzere devam edeceğimiz sözünü veriyor, bizi izlemeye devam etmenizi diliyoruz.


Haberlerimizden örnek okunma sayıları:
 

Göz Hastalıkları Nelerdir? Göz Kusurları ve Tedavileri 24975
Zararlı mavi ışık göz problemlerine neden oluyor 16321
İstanbul’dan Ankara’ya “Korsan Lens Satışına Hayır” Yürüyüşü 5148
Opak Lens’ten Optisyenlik Müesseselerine Yepyeni Bir Proje! “1’e 1” 4563
Sektöre Sesleniş! İnternetten Kontak Lens Satışına Bir Gözlükçü Olarak Hakkımı Helal Etmiyorum 4090
Göz Doktorları Neden Lazer Ameliyatı Olmuyor ? 3372
Silmo İstanbul Fuarına ve Optik Mağazalara Destek! 3055
"Etik Dışı Pazarlama Uygulamalarına Karşıyız" 2645
Opak Lens Yönetiminin Aldığı Çok Önemli Kararlar! 2131
Konu Yalnızca Ticari Kazanç Olsa İlk Ben Yapardım… Ancak Mesleğimiz ve Ahlakımız Gereği Göz Sağlığı Önce Gelir! 2095
Opak Lens Uluslararası Tedarikçilerden Birinin Ürünlerini Neden Satmıyor? 2100
Bölüm 2: Optometri Nedir, Ne Değildir? 1957
Erol Harbi'nin 1. Gün Yürüyüş Notu: "Yola Çıktım, Yürüyorum…" 1954
Erol Harbi’nin “Korsan Lens Satışına Hayır Yürüyüşü” Bugün Başladı! 1884
Optik Sektörüne Duyurumdur... 1866


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.