Hangi Hastalıkların Belirtisi Gözde Başlar?

Bu belirtileri ciddiye alın...

Hangi Hastalıkların Belirtisi Gözde Başlar?
24 Ocak 2017 Salı 11:48

Vücudunuzdaki hastalıkların birçoğu gözlerde değişik izler bırakır. Özellikle kan basıncın da değişmeler yaratan hastalıklar gözlerde tahribata yol açar. Tansiyon ve  diyabetik hastalıkların dışında,kalp rahatsızlıkları, tiroit ve migren gibi hastalıklar gözde görme kaybına neden olur. Bazen aşırı kan basıncı nedeniyle ağır hasar alan göz tamamen kaybedilebilir.

Kan basıncının yükselmesi ve inmesi sırasında gözün yapısında meydana gelen değişimler ve şekil bozuklukları çoğu zaman vücudunuzun başka bir bölgesinde meydana gelen rahatsızlığın habercisi olur. Yılda bir defa da olsa yaptıracağınız göz muayenesi hem göz sağlığınız hemde diğer hastalıklarınızın tespitinde önemli rol oynar. Gözde oluşan rahatsızlıkların altında yatan diğer sağlık problemlerinin başında tansiyon ve şeker hastalığının dışında tiroit, kalp ve damar hastalıkları, migren ve beyin tümörleri geliyor.

Göze en çok zarar veren hastalıkların başında ani kan basınçlarına neden olan diyabet hnilastalığı yani şeker hastalığı  gelir. Göz problemi yaşayan her hastada doktorlar önce göz dibi muayenesi yaparak, şeker hastalığının  izlerinin olup olmadığı kontrol eder. Öte yandan şeker hastalığının gözde bıraktığı belirtilerin başında tek ve çift görme bozukluğu gelir. Şekerin yükselmesi ile birlikte damarların genişleyip daralması hatta tıkanması hastanın gözü açıkken çift görmesine tek gözü kapalıyken de tek görmesine sebep olur.

Gözlerinizi hemen hemen vücudunuzun aynası olarak düşünebilirsiniz. Yılda bir kere de olsa göz doktoruna giderek hem göz rahatsızlıklarınızın hemde vücudunuzun diğer bölgelerinde meydana gelen rahatsızlıklarınızdan haberdar olabilirsiniz. Öyle ki hastalık belirti vermese bile göz doktorunun yaptığı muayene sırasında erken teşhisle hayatınızı kurtarabilirsiniz. Kısacası yaptıracağınız göz muayenesi sizin için aynı zamanda hastalık belirtileri testi özelliği taşıyacaktır.

Gözde oluşan rahatsızlıkların başında bulunan göz tansiyonu çoğu zaman baş ağrısı ile kendini belli eder.Göz bozukluklarının bir çoğunda rastlanılan baş ağrıları çoğu zaman dayanılmaz bir hal alır. Göz tansiyonunun dışında baş ağrısına neden olan diğer göz hastalıkları ise astigmat, metrop ve kırma kusurlarıdır. Görme bozukluklarının dışında aşırı kitap okuma, bilgisayar başında vakit geçirme ve televizyon izlemenin dışında yoğun ışığa maruz kalmak da gözleri yorduğundan baş ağrısı yapar.

Kaynak : kontaktlensim.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.