Doğru Beslenme İle Kataraktı Yavaşlatmak!

Göz sağlığı için besin ve vitaminlerin çok önemli olduğunu ifade eden Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Adnan İpçioğlu, katarakt hastalığını önlemenin mümkün olduğunu dile getirerek konuyla alakalı önemli bilgiler verdi.

Doğru Beslenme İle Kataraktı Yavaşlatmak!
24 Ocak 2017 Salı 14:35

Katarakt hastalığını önleyen besin ve vitaminlerle alakalı bilgi veren Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Adnan İpçioğlu, A vitamininin kuru göz ve gece körlüğü gibi hastalıkların önlenmesinde son derece faydalı olduğu bilgisini vererek, yaşlanmayla ortaya çıkan katarakt hastalığında da beslenmenin çok önemli olduğunun altını çizdi. Vitamin, mineral ve bazı bitkisel ürünlerin kataraktın önlenmesinde etkin olduğunu açıklayan Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Adnan İpçioğlu, katarakt hastalığının kesin nedeninin bilinmediğini, ancak kataraktın net bir görünüme mahal vermediğini söyledi.

Bazı vitaminlerin tüketilmesinin kataraktı önleyeceğini ifade eden Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Adnan İpçioğlu, kataraktın ilaçlı tedavisinin olmadığını, ancak cerrahi bir müdahale olabileceğini belirtti. C vitamininin çok olduğu besinlerin kataraktı yavaşlatabildiğini açıklayan Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Adnan İpçioğlu, genel göz sağlığının korunmasında da C vitamininin önemli olduğunu açıkladı.

E vitamini içeren besinlerin de göz sağlığı için tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Adnan İpçioğlu, çinko mineralini tüketmenin de çok önemli olduğunu söyledi.  

Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.