Gözkoop; Elini Taşın Altına Koydu!

Gözkoop; Rekabet kurulunda yürütülen Luxottica soruşturmasında sadece ortaklarının değil, geleneksel müesseselerinin hak ve menfaatlerinin korunması adına elini taşın altına koydu.

Gözkoop; Elini Taşın Altına Koydu!
16 Şubat 2017 Perşembe 10:53

Rekabet Kurumundaki toplantı, başkan Ömer Torlak başkanlığında yapıldı.

Şikâyetçi sıfatıyla Ankara Ticaret Odası ve Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Temin Tevzi Kooperatifi temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, soruşturmaya ilişkin nihai kararın en geç 1 Mart'ta açıklanacağı bildirildi. Karar, bu tarihten önce alınırsa kurumun internet sitesinde yayımlanacak. 

Toplantıda söz alan soruşturma heyeti temsilcileri, yapılan değerlendirmelere göre şirketin markalı güneş gözlüklerinin toptan satışı pazarında hakim durumda bulunduğunu ve rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırma etkisi taşıyan indirim sistemi uygulamasıyla rekabet kurallarını ihlal ettiğini, bu nedenle şirkete idari para cezası verilmesi gerektiğini belirtti.

Luxottica adına söz alan avukat Gönenç Gürkaynak da söz konusu pazarda hakim durumda olmadıklarını, rekabeti ihlal etmediklerini ve bu nedenle şirkete ceza verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Temin Tevzi Kooperatifi soruşturma sürecine en başından beri şikayetçi ve taraf oldu. GÖZKOOP‘un bu girişimi sadece kooperatif ortaklarının hak ve menfaatlerini değil Türkiye’deki tüm geleneksel optisyenlik müesseselerin rekabet gücünün sermaye zincirlerine karşı korunmasına da imkân verecektir. 

Rekabet kurumundaki toplantıya Gözkoop adına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Burçin KÜÇÜKÖREN ve kooperatif avukatı katıldı.

Toplantıyla ilgili haberler önemli ulusal gazetelerimizde yer aldı.
 

Taylan KÜÇÜKER

Gözkoop Yönetim Kurulu Üyesi 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.