EGOD FEDERASYONU'ndan TİTCK VE SGK GSSGM ZİYARET!

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu, TİTCK VE SGK GSSGM'yi ziyaret etti.

EGOD FEDERASYONU'ndan TİTCK VE SGK GSSGM ZİYARET!
02 Ekim 2017 Pazartesi 16:37

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu, TİTCK VE SGK GSSGM'yi ziyaret etti. Optik Gazete olarak EGOD Federasyonu'nun TİTCK'na ve SGK GSS Genel Müdürlüğüne​ ziyaretleri hakkındaki yazıyı siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Federasyonumuz adına, Başkan Kamil Nuri Gizer, Başkan Yardımcısı Hüseyin Fatih İşçimen ve Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Taylan Küçüker'in katılımlarıyla 29.09.2017 tarihi itibarıyla TİTCK'na ve SGK GSS Genel Müdürlüğüne güncel konular ile ilgili ziyaretler yapılmıştır.

İlk olarak TİTCK'nda Kurum Başkan Yardımcısı sayın Recep Uslu ziyaret edilerek yeni görevlendirilmeleri noktasında duyulan memnuniyet dile getirilmiştir.

Sayın Recep Uslu (TİTCK Kurum Başkan Yardımcısı)

Federasyonumuz 07.09.2017 tarihinde İstanbul'da İTO da yapılan toplantı sonrasında, ÜTS sisteminin 11.09.2017 tarihinde kesinlikle faaliyete geçeceğini bu durumda başta tedarikçilerimizin önemli bir kısmının devamında ise optisyenlik müesseselerimizin neredeyse tamamının birtakım meslek temsilcilerinin konuyu hafife almaları nedeniyle sisteme hazırlıklı olmadıklarını görerek gereken girişimlerini ve görüşmelerini ara vermeksizin yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir.

Tedarikçilerden 11 eylül sonrası ÜTS kayıtları sağlıklı bir şekilde yapılmış ürün akışında ciddi aksamalar olması üzerine, hastalarımıza verilen sağlık hizmetlerinde bir aksama olmaması için optisyenlik müesseselerince kabul ve hizmet karşılaması yapılan reçetelerin "ürün kaydı bulunamadığı" gerekçesi ile medula kayıtları yapılamamaya başlamıştır. Optik sözleşmemizin uygulama maddeleri içinde müesseselerce kabul edilen reçetelerin 20 iş günü içinde sistem kayıtları yapılması gerektiği hükmüde dikkate alınarak, ortaya çıkan bu fevkalade durumda meslektaşlarımızın bir kusuru olmadığı gerekçesi ile reçete kayıtları için bir ek süre talep eden yazımızı 21.09.2017 tarihinde SGK GSS ve TİTCK'nun ilgili birimlerine göndermiştik.

Yapılan ziyaret kapsamında, sayın Recep Uslu ile bu konuda gerekli yazışmayı SGK ile yapacakları güvencesini aldıktan sonra, 5193 sayılı OHK ve 29001 Yönetmeliğin kapsam ve tanımına aykırı hukuk dışı yollarla faaliyet gösteren e-ticaret siteleri ve yine 29001 sayılı Yönetmeliğe aykırı faaliyetleri tarafımızdan tesbit edilen firma/firmalar hakkında hazırladığımız şikayet amaçlı teknik dosyalarımız teslim edilmiştir. Söz konusu şikayetlerimiz fevkalade yerinde ve doğru olarak kabul görmüş, gereğinin yapılacağı ifade edilmiştir. Bu konuda Kurum tarafından yapılacak çalışmalar sonuçlanana kadar, ilgi hukuk dışı faaliyetler içinde olan firmaların pozisyon almalarını ve delil karartmalarını önlemek amacıyla ek açıklama yapılmayacaktır. Ancak ilgi yazılarımız Kurum kayıtlarında yerini almıştır.

Sayın Mehmet Baş (TİTCK Sektörel Hizmetler Daire Başkanı)

TİTCK'nda ikinci ziyaretimiz, Tıbbi Cihaz Sektörel Hizmetler Daire Başkanı sayın Dr. Mehmet Baş'a yapılmış fevkalade faydalı olan bu görüşmede sayın Başkana daha önceki görüşmelerimizde Federasyonumuzdan talep ettikleri bir dosya teslim edilmiş ve özellikle Kanunumuz başta olmak üzere 28886 ve 29001 sayılı Yönetmeliklerin, kendilerinden beklenen faydayı sağlamaları açısından, yapılması gereken yeni ilave düzenlemeler konusunda üzerinde fikri mutabakata varılan birden ziyade konuda görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu konularda Federasyonumuzun (Yönetim Kurulunun) görüş ve talepleri, mesleki politikası Federasyonumuz adına hazırlanan meslek Kanun Teklifimizin içinde mevcuttur.

TİTCK'nda son ziyaret Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Daire Başkanı sayın Uzm.Dr Yalçın Soysal'a yapılmış öncelikle bu geçiş döneminde meslektaşlarımızın sıkıntılarına büyük bir özveri ile çözüm bulmaya çalışmış olmalarından dolayı teşekkür edilmiş ve Kurum Başkan Yardımcımız tarafından SGK GSS'na gönderileceği ifade edilen resmi yazışmanın bir an önce imzaya çıkarılması ricasında bulunulmuş ve kendilerinden olumlu cevap alınmıştır.
Federasyonumuzbu şüreçte de, her konuda olduğu gibi ÜTS konusunda da samimiyetini ispat etmiş, son ana kadar sisteme ayak direyen ve yine son gün meslektaşları aklına gelenlerden! yine farklı olmayı başarmıştır.

Sayın Mustafa Özderyol (SGK GSS Genel Müdürü)

Federasyonumuz adına günün son ziyareti yoğun programları içinde bizlere randevu verme samimiyeti gösteren SGK GSS Genel Müdürümüz sayın Dr. Mustafa Özderyol'a yapıldı. Genel Müdürümüz ile önce güncel ÜTS uygulamaları üzerinde görüşülerek, bu geçiş sürecinde meslektaşlarımız adına maddi manevi kayıpların ve sıkıntıların yaşanmaması ve sisteme bir an önce uyum sağlanması için karşılıklı olarak yapılacak çalışmalar konusu ele alınmış, devamında kendilerinden önceki Genel Müdürümüz sayın Erman Ceyhan beye verilen, SUT değişiklik önerilerimiz ile ilgili teknik dosya tekraren kendilerine de verilmiştir. Dosyamız içeriği; özellikle çocukluk çağında olan hak sahibi yakınlarının gözlük hakediş sürelerini (esasen SUT'de de zımnen ifade bulan şekline uygun biçimde) bir yıla çekmeyi ve özellikle dioptri değişikliği ve astiğmat camlarda aks değişikliğine bağlı ödeme haklarını yeniden tarif etmesi noktasında mevcut uygulamalara karşın, ciddi uygulama farklılıklarını içermesi açısından önemli. Sayın Genel Müdürümüz özellikle çocuklar hakkındaki tesbit ve taleplerimize karşı duyarsız kalamayacaklarını ifade etmiştir.

Gerek güncel meselelerimizin muhataplarımız karşısında dile getirilmesi, gerek mevzuata aykırı fiiller içinde olan perakende ve tedarikçi konumundaki meslek içi yada meslek dışı unsurların hukuksuz uygulamalarının gerekli mercilere bildirilmesi, gerekse de Kanun Yönetmelik ve SUT yönünden mevzuat değişiklik ihtiyaçlarımızın ele alınıp müzakere edilmesi açısından anılan ziyaretler çok yerinde anlamlı ve verimli olmuştur.

Diğer meslek temsilcilerimizinde Federasyonumuz resmi internet sitemizdeki açık duyurularımızı ve taleplerimizi okuyup takip etmeleri ve Federasyonumuz ile aynı paralellikte sizler için mesleki mücadele vermeleri temennimiz ile, tüm meslektaşlarımıza saygılar sunarız.
 

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.