GÖZLÜK ÇERÇEVE VE GÖZLÜK CAMI İMALATÇILARI İTHALATÇILARI VE OPTİSYENLİK MÜESSESELERİ İÇİN DUYURU!

Ürün Takip Sisteminde tekil ürün takibinin başlaması ile birlikte optik ürün belge kayıtlarında yapılan hatalar hakkında duyuru!

GÖZLÜK ÇERÇEVE VE GÖZLÜK CAMI İMALATÇILARI İTHALATÇILARI VE OPTİSYENLİK MÜESSESELERİ İÇİN DUYURU!
03 Ekim 2017 Salı 09:25

​Ürün Takip Sisteminde tekil ürün takibinin başlaması ile birlikte optik ürün belge kayıtlarında son zamanlarda sıklıkla uygunluk beyanlarında, etiket örneklerinde, imal/ithal bilgilerinde hata yapıldığı görülmüştür. Konuyla ilgili TİTCK'nın yaptığı açıklamayı siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Ürün Takip Sisteminde tekil ürün takibinin başlaması ile birlikte optik ürün belge kayıtlarında son zamanlarda sıklıkla uygunluk beyanlarında, etiket örneklerinde, imal/ithal bilgilerinde hata yapıldığı görülmüştür. Bu kapsamda ilgili firmalar ürün belge/ürün kayıt işlemlerinde aşağıda örnekleri belirtilen hususlar göz önüne alınarak işlemlerini yapmalıdırlar;

Türkiyedeki imalatçı firma bir ürünü Türkiye'de üretiyor, ülke içinde ürettiriyor ya da yurtdışında ürettiriyorsa uygunluk beyanına imalatçı olarak kendi firma bilgilerini yazmalıdır. ÜTS de ürün giriş sayfasındaki imal/ithal bilgi alanı ise ?imal? olarak seçilmelidir. Etiket bilgi alanında, imalatçı firma olarak yurtiçindeki firma bilgileri yer almalıdır. ÜTS ürün kayıt imal/ithal bilgi alanında ?imal? bilgisi seçilmelidir Ürünün imalatçısı yurtdışında bir firma ise uygunluk beyanı o firma tarafından düzenlenir, imalatçı bilgisi olarak ta yurtdışında bu ürünü üreten ya da ürettiren firma bilgileri yazılır. Etiket bilgi alanına imalatçı firma olarak yurtdışındaki firma bilgileri yazılmalıdır ayrıca yetkili temsilcinin ve/veya ithalatçının adı veya ticarî adı ve adresi de etiket üzerinde veya satış ambalajında ya da kullanım kılavuzunda yer almalıdır. ÜTS ürün kayıt imal/ithal bilgi alanında ?ithal? bilgisi seçilmelidir Ürünün menşei bilgisine, ürün hangi ülke topraklarında nihai ürün halini almışsa o ülke bilgisi girilmelidir.

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

TİTCK


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.