Haftalarca hatta aylarca sürenleri de var.

Bu sinir bozucu sorunun esas sebebini belirlememiz gerekiyor.

Haftalarca hatta aylarca sürenleri de var.
19 Mayıs 2014 Pazartesi 09:13

 

Göz seğirmesi neden olur?

 

Göz seğirmesi, göz kapağı tikleri ve kasılmaları oldukça yaygındır. Genelde, gözlerden birinin alt kapağında görülmekle birlikte, gözün üst kapağı da seğirebilir. Pek çok göz seğirmesi anlıktır. Kısa bir süre olur ve biter. Bunun yanında, haftalarca hatta aylarca sürenleri de vardır.

 

Göz seğirmesinin en sık rastlanan nedeninin, stres ve yorgunluk olduğu belirtiliyor. Bu durumun herhangi bir risk faktörünü barındırmadığını ifade eden göz doktoru Op. Dr. Füsun Uzunoğlu, göz seğirmeleri gayet normal bir tepkidir. Herkeste olabilir, endişelenecek bir durum yok, açıklamasında bulundu.

 

SİNİR BOZUCU SORUNUN ESAS SEBEPLERİ

 

Göz seğirmesine bir çözüm bulabilmemiz için, bu sinir bozucu sorunun esas sebebini belirlememiz gerekiyor. Doktor dilinde miyokimi (adale seğirmesi) denen, gözde oluşan ve dalgalanan bu kas kasılmalarının sebeplerini şöyle sıralayabiliriz: Stres, yorgunluk, göz yorgunluğu, göz kuruluğu, dengesiz beslenme, alerjiler, alkol ve kafein.

 

"SEĞİRME UZUN SÜRERSE NÖROLOJİYE GİDİN"

 

Göz kapağı seğirmesi genellikle iyi huyludur, durumun ciddi olmadığı veya tıbbi bir sorunun işareti olmadığı anlamına gelir. Bazen gelip geçici olabiliyor, kısa sürebiliyor. Bazen de uzun süreli meydana gelebiliyor, açıklamalarını yapan Op. Dr. Füsun Uzunoğlu, o zaman nörolojiye göndermek gerekebilir. Nörolojik birtakım hastalıklardan kaynaklanabilen seğirmeler de olabilir. Genellikle, alt kapakta daha çok olur. Biraz dinlenmekle, kendiliğinden geçebilir, dedi.

"Aylarca sürerse, stres faktörlerini azaltmak gerekiyor" diyen Uzunoğlu, B vitamini eksikliği varsa gidermek gerektiğini belirtti. Bunun dışında mutlaka doktora görünmek gerektiğini de söyleyen Füsun Uzunoğlu ayrıca, göz seğirmesinin altında başka bir hastalığın yatmadığından emin olunması gerektiğini ifade etti.

 

KAYNAK: AjansHaber


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.