Göz kapaklarınıza Bebek Şampuanı Kullanmayın

Uygulama göz kapağı bulgularınızı daha da kötüleştirebilir.

Göz kapaklarınıza Bebek Şampuanı Kullanmayın
04 Ağustos 2016 Perşembe 13:10

Neden göz kapaklarınza asla Bebek Şampuanı kullanmamalısınız

İşte nedeni!

Blefarit olarak adlandırdığımız Göz kapak iltihapı tedavisinde yıllarca bebek şampuanı önermekteydik. Birçok göz hekimi ile birlikte geçen 15 yıl boyunca bu öğretiyi devam ettirdik. Binlerce hastaya uzmanlık eğitimimiz boyunca öğrendiğimiz gibi bebek şampuanı tavsiye ettim. Bebekler için güvenilir olduğuna göre, gözler içinde güvenli olmalıydı değilmi?

Bu konuda malesef yanılmışız! Bu öğreti tamamen ve %100 YANLIŞ imiş.

Bebek şampuanları içeriğinde orta yüksek düzeyde tehlikeli madde içerip, allerjiye neden olabilmektedir. Nereden biliyoruz? Herhangi bir kozmetik ürünün güvenlik profiline bakmak için büyük bir kaynak olan www.ewg.org. ye bakabilirsiniz. Kozmetik ürünler burda içerdikleri maddelerin tehlikelerine gore düşükden yükseğe kadar derecelendirmekteler. Aşağıda görüleceği üzere:

Çok Bilinen Bebek şampuanını araştırdığımda şunları buldum:

FRAGRANCE: Allerji/immunotoksisite, iritasyon yapabilme (cilt, göz, veya akciğerler), Organ sistem toksisitesi (non-reproduktif), Eko-toksisite

PEG-80 SORBITAN LAUREATE: Allerji/immunotoksisite, Organ sistem toksistesi (non-reproduktif), Kontaminasyon şüphesi (ETHYLENE OXIDE, 1,4-DIOXANE, ETHYLENE OXIDE, 1,4-DIOXANE)

COCAMIDOPROPYL BETAINE: Uygulama sınırlaması, Allerji/immunotoksisite, Eko-toksiste, Kontaminasyon şüphesi

(COCAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, 3-DIMETHYLAMINOPROPYLAMINE, NITROSAMINES- nitrozlayan ajanların varlığında)

PHENOXYETHANOL: Iritasyon (cilt, göz, veya akciğer), Meslek hastalığı tehlikesi, Organ sistem toksistesi (non-reproduktif), Allerji/immunotoksisite,

O halde şu anda bebek şampuanı kullanıyorsanız durun! Uygulama göz kapağı bulgularınızı daha da kötüleştirebilir.

Kaynak: ilkerbicer.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.