Göz altında torbalanma nedenleri?

Göz altı torbaları ile nasıl başedebilirsiniz?

Göz altında torbalanma nedenleri?
27 Haziran 2016 Pazartesi 13:38

Göz altında meydana gelen torbaların birçok sebebi olabilir. Hangi sebeple olursa olsun kişiyi estetik açıdan rahatsız etmektedir. Göz altında oluşan torbalar kişinin daha yaşlı ve bitkin görünmesine sebep olmaktadır. Göz altında torbalanma nedenleri;

1-)Yaşlanma

Göz altında torbalanma nedenlerinin en başında yaşlılık gelmektedir. Yaşlanmaya bağlı olarak kişinin göz altında torba oluşumu çok normaldir. Ancak oluşan göz altı torbaları genellikle kişinin görüş açısını etkilemekte ve kişinin rahatsızlık yaşamasına sebep olmaktadır.

2-)Yanlış Beslenme

Yanlış beslenme ya da zararlı gıdalar ile beslenme kişinin cildinde bazı değişimlere sebep olmaktadır. Sadece cildinde değil kişinin bütün vücudunda değişimlere sebep olan zararlı gıdalar genetik faktörlerinde etkisiyle bazı kişilerde göz altında torba oluşumuna sebep olabilmektedir.

3-)Aşırı Yorgunluk

Aşırı yorgunluk ya da kişinin yapabileceğinden daha fazla bir yük ile karşı karşıya kalması kişinin yorulmasına sebep olmaktadır. Aşırı yorgun ve bunu takiben düzenli uyku uyuyamama hali kişinin göz altlarında torbaların oluşumuna sebep olur. Bu sebeple oluşan göz torbalarına genellikle gözde ve başta oluşan ağrılarda eşlik etmektedir.

Kişinin düzenli uyuması ve bunu takiben aşırı hareketlilikten kaçınarak istirahat etmesi kişinin göz altında oluşan torbaların geçmesini sağlayacaktır.

4-)Alerji ve Soğuk Algınlığı

Alerji ve soğuk algınlığında gözlerde sulanma, şişme ve göz altında torba oluşumu sıkça meydana gelmektedir. Bu durum geçici oluşmaktadır. Alerji etmeninin ortadan kalkması ya da kişinin soğuk algınlığı ilacı kullanması sonucu göz altında oluşan torbaların geçtiği gözlenmektedir.

5-)Sigara ve Alkol Kullanımı

Sigara ve alkol vücudumuza tamamen zarar veren hiçbir şekilde fayda sağlamayan maddelerdir. Bu zararlarının en başında ciltte meydana gelen değişimler gelmektedir. Alkol ve sigara kullanan kişiler genellikle yaşıtlarına göre çok daha yaşlı gözükmektedirler.

Göz altında torba oluşumu, yüzde kırışıklık oluşumu yapılan araştırmalar ile sigara içen ve alkol kullanan kişilerde çok daha erken yaşta oluşmaya başlamaktadır. Bu sebeple sigara ve alkol kullanmayın, sağlıklı yaşayın.

Kaynak: sagliklahayat.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.