Tarsus’un Köylerinde Gezici Sağlık Taraması!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ‘Gezici Sağlık Tarama Araçları’ ile sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlerde vatandaşların göz muayenesi yapılıyor.

Tarsus’un Köylerinde Gezici Sağlık Taraması!
21 Kasım 2016 Pazartesi 09:48

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ‘Gezici Sağlık Tarama Araçları’ ile sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlerde vatandaşların göz ve diş muayenesi yapılıyor. Bu kapsamda Tarsus’a bağlı Dedeler ve Taşkuyu mahallelerinde göz taraması yapıldı.
 
Mersin’in tüm ilçelerinde sağlık hizmetlerinden yeterli ölçüde yararlanamayan vatandaşlar için hizmete sunulan ‘Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı’ Tarsus’un Dedeler ve Taşkuyu Mahallelerinde vatandaşlar ile buluştu.
 
Tam donanıma sahip olan araca, 7’den 70’e her yaştan muayene olmak için gelen Dedeler mahallesi sakinleri, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ve Sağlık Komisyonu üyesi, Tarsus Maya Hastanesi sahiplerinden Göz Dr. Mehmet Yunus Seven’e muayene oldular.
 
Bugüne kadar Mersin’e bağlı yerleşim birimlerinde 3200 civarında vatandaşın göz, 2200 civarında da vatandaşın diş muayenesinden geçtiklerini vurgulayan Göz Dr. Mehmet Yunus Seven, “Haftada iki gün, önceden belirlenen ve duyuruları yapılan mahallelerimizde sağlık taramalarını gerçekleştiriyoruz.  6 aydan bu yana süren projemizde 70’e yakın yerleşim birimine gittik. Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracımızda çocuklarda sık rastlanan enfeksiyon ve alerji, göz tembelliği, şaşılık ve doğumsal katarakt muayenesi, yetişkinlerde ise görme keskinliği, katarakt, diyabetik retipoti, sarı nokta, glokom, enfeksiyon ve alerji muayeneleri yapılıyor. Vatandaşlara yapmaları gerekenler konusunda bilgi veriyor, ayrıca ilaç da veriyoruz” diye konuştu.
 
Çocuklara imkanlar ölçüsünde boyama ve okuma kitapları da dağıttıklarını ifade eden Mehmet Yunus Seven, önümüzdeki günlerde Mersin’in diğer ilçelerinde taramaların devam edeceğini ifade etti.
 
    

Kaynak : tarsusakdeniz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.