Kornea ekipleri, Türkiye'de kornea aramaya başladı!

2015’te yapılması planlanan kornea ithalatı iptal edildi. Kurulan ekipler, korneayı Türkiye’de arıyor.

Kornea ekipleri, Türkiye'de kornea aramaya başladı!
02 Eylül 2014 Salı 12:54

 

Medigazete’nin haberine göre, 10 bin kornea alımı için ABD’li bir firma ile anlaşma yapan Sağlık Bakanlığı, korneaların yarısını bu yıl, diğer yarısını da 2015’te ithal etmeyi planlıyordu. Bu kapsamda 1500 kornea getirildi. İthal korneaların 500’ü hastalara nakledildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı hastanelerde yapılan nakillerin kişi başına devlete maliyeti 10 bin TL olarak hesaplanıyor. Bakanlık, Türkiye’de ilk defa 81 ilde 5 kişilik ekipler halinde kornea ekipleri kurdu. Ekipler, Türkiye’nin dört bir yanından hastaneleri gezerek uygun korneaların alınmasını sağladı. Projenin tutmasıyla kornea ithalatına son verildi. Karar sonrası kornea bekleyen 3 bin 771 hasta için yerli kornea nakline başlandı. 2 bin 238 canlıdan alınan, 242’si ise kadavradan bağış olan kornealar hazır tutuluyor.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.