Metabolizmayı hızlandırmanın kolay yolları

Kolay bir biçimde metabolizmayı hızlandırıp, daha hızlı bir metabolizmaya sahip olmak ve kilo vermek isteyenlere ipuçları…

Metabolizmayı hızlandırmanın kolay yolları
03 Eylül 2014 Çarşamba 07:13

 

Kendinizi zahmete sokmadan ve yorulmadan metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız, Herbalife Türkiye Danışman Diyetisyeni Canan Aksoy’un önerilerine kulak verin.


Azar azar ama sık sık yemek
Unutmayın, azar azar ve sık sık yemek metabolizmamızı çalıştırmak için en önemli bileşen. 3-4 saatte bir beslenmek metabolik faaliyetlerin düzenli çalışmasını, kan şekerinin düzene girmesini ve enzim - hormon sisteminin düzgün bir şekilde işlemesini sağlar.


Karbonhidrat-protein-yağ bir arada!
Yalnızca tek bir besin grubuyla besleniyorsanız, bir kez daha düşünün. Ara ve ana öğünlerde tek tip bir besin grubu yerine tüm besin gruplarını almak (Karbonhidrat-protein ve yağlar), bunları yakan enzimlerin düzgün çalışmasını ve metabolizmamızın aktif olmasını sağlar.


Yemekten sonra 40 adım!
Hadi itiraf edin, kahvaltı veya akşam yemeğini yedikten sonra, hemen televizyon veya bilgisayar karşısına oturuyorsunuz, değil mi? Ne yaparsanız yapın ama öğünlerden sonra hareketli olmaya gayret edin. Öğünlerden sonra hareketsiz kalmak, kan şekerini düzenleyen hormon olan insülinin daha fazla salgılanmasına neden olup metabolizmamız üzerinde negatif etki yaratır. Bu nedenle yemeklerden sonra 10-15 dakika hareket etmeye özen gösterin.


Haftada en az 120 dakika hareket
Hepimiz o kadar da kaslı insanlar değiliz. Var olan kas kitlelerini korumak, giderek aktivitesi düşen hayatımızda hareketli olmayı sağlamak için düzenli egzersiz yapın. Tatile gittiğinizde saatlerce güneşlenmenin yanı sıra bol bol yüzün, yürüyün, koşun, dans edin! Haftada en az 120 dakika kaslarınızı çalıştıracak bir egzersiz yapın, hayatınız hangisini yapmanıza el veriyorsa. Haftada sadece iki saat sevdiğiniz bir şarkı eşliğinde gönlünüzce dans etmek o kadar da zor olmasa gerek… Yeter ki hareket edin!


Bol bol su tüketin
Suyun tadını sevmiyor ya da gün içinde içmek aklınıza bile gelmiyor olabilir. Ama vücudumuzun yarıdan fazlası su ve her tür metabolik faaliyet neredeyse suyun içinde gerçekleşiyor. Kendinize hedef koyun. Yanınıza litrelik bir su şişesi alın ve günün yarısına kadar şişeyi bitirmeyi, günün diğer yarısında da bir şişe daha bitirmeyi hedefleyin. Dilerseniz suyunuza limon ya da nane gibi aroma verici besinler katarak içimini keyifli hale getirebilirsiniz. Yeter ki günde 6-7 kez tuvalete çıkacak kadar su tüketin.


Süt, yoğurt ya da ayran, hangisini isterseniz…
D vitaminini en güzel aldığımız yaz mevsiminde, vücudumuzda en çok bulunan mineral olan kalsiyumu düzenli olarak tüketin. Süt, yoğurt, ayran, cacık gibi süt ürünleriyle kefir, ana ve ara öğünlerinizde mutlaka bulunsun. Yetişkin bir bireyin günde en az 2 su bardağı süt veya yoğurda ihtiyacı var.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.