Göz Sağlığı İçin Yaban Mersini

Yaban mersininin birçok göz hastalığını önleyici etkisi olduğu söyleniyor.  

Göz Sağlığı İçin Yaban Mersini
06 Ocak 2018 Cumartesi 09:30

Yaban mersininin enerji metabolizmasını düzenleyici, sakinleştirici özelliğiyle doğal bir antidepresan olduğu belirtildi. Yaban mersini yüksek oranda antosiyanin içermesinden dolayı görme kaybını önleyici özelliğe sahip.
Göz içi basıncının (göz tansiyonu) yükselmesi önemli bir risk oluşturuyor. Göz tansiyonunun yüksek olmasına bağlı olarak kan göz retinası hücreleri yeterince beslenememekte ve hücrelerin yavaş yavaş ölmesine yol açıyor. Yabanmersini, göz yorgunluğu, glokom (karasu), miyopluk, gece körlüğü, katarakt, göz kamaşması, şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluğunu önleyebiliyor.

A, B, C vitaminleri, antosiyanin, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi önemli besin öğelerinden zengin olan yaban mersininin beyin hücrelerini ve sinirlerini koruyucu özelliğe de sahip olduğu iddia ediliyor. Çalışmalara göre düzenli yabanmersini tüketen çocukların öğrenme kapasitesi de yükseldiği söyleniyor

Yaban mersini çayı yapılması için önce bitkisi kurutulur. Kaynatılmış su, yaban mersininin üzerine dökülür ve 5 dakika bekletilir. 5 dakikalık demlemenin sonucunda süzülerek içilir. Yani günde 2 ya da 3 bardağı geçmemek gerekiyor.

Yaban Mersini Hangi Tedavilerde Kullanılabilir?

  • Gece körlüğü, retinotapi, iyi görememe, maküladaki bozukluklar, katarakt ve diğer göz sorunlarının önlenmesi ve tedavisinde yardımcı olarak
  • Bacakların azalmış kan akışı ve ateroskleroz gibi dolaşım problemlerinde
  • Platelet toplanması ve vardis gibi dolaşım bozukluklarında
  • Kolajen sabitleyici olarak
Not: Bitkisel ürünleri tüketmeden önce mutlaka bir doktora müracaat ederek, doktorunuzun önerdiği şekilde kullanınız.

Kaynak: Sabah.com.tr
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.