Gözde Hatıralar "Burak Dönmez"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Burak Dönmez" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Burak Dönmez"
10 Ocak 2017 Salı 14:07

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Burak Dönmez" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.
NEREDEN NEREYE?
Öncelikle herkese merhaba;

  Ben sıradan üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenciydim. İlk yılımda başıma gelen bazı talihsiz olaylardan dolayı kazanamamıştım 2. Yıl dershaneye yazıldım iyide hazırlanıyordum kendimce,  neyse sınav zamanı geldi girdik sınava falan fazla iyi geçmemişti. Aradan zaman geçti bir gün evde oturuyorum arkadaşım aradı ygs sonuçlarının açıklandığını söyledi. Hemen girip baktım puanım pek iç açıcı değildi. Ne yazabilirim acaba diye düşünürken ablamın bir arkadaşının rehberlik hocası olduğu aklıma geldi, hemen onu aradım görüştük. Bir kaç bölümle birlikte OPTİSYENLİĞİDE söyledi bana. Ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Tercihlerimi o rehberlik hocasının dedikleri doğrultusunda yaptım. Daha sonra bir işe girdim çalışmaya başladım. Yazları ben elimden geldiğince çalışırım aileme yük olmamaya çaba gösteririm ha bunu burada anlatmak doğrumu? Bence doğru ama genede sizin takdiriniz.

Günler haftaları haftalar ayları derken bir gece evde oturuyordum yine aynı arkadaşım aradı ve tercihler açıklandı dedi. Ben meraktan çıldırıyorum ama ÖSYM sistemine giremiyorum yoğunluk var, o an nasıl heyecanlıyım şuan o zamanı anlatacak kelimeyi bulamıyorum resmen kelimeler kifayetsiz. Neyse girmeyi başardım. Bir baktım Kilis Optisyenlik gözlerime inanamadım son tercihim gelmişti! Hemen arkadaşımı aradım bide sen kontrol et diye resmen şok olmuştum ben Kilis’te falan okuyamazdım orası hakkında hiç iyi yorumlar almamıştım çünkü. Arkadaşım kontrol edip Kilis Optisyenlik olduğunu söyleyince kendimce acı gerçekle yüzleştim ailem istersen gitme falan dedi ama gitmek zorundaydım zaten 1 sene kaybım vardı bir sene daha bekleyip zaman kaybedemezdim. Bölüme gelip kaydoldum istemeye istemeye. Okulun ne zaman açılacağı haberi geldi işten ayrılıp okula başladım. Başta önyargıyla gittiğim bu okulu gün geçtikçe sevmeye başladım. Hocalarımızdan insan gözünün yapısını, göz hastalıklarını, kırma kusurlarını, ve bu kusurları nasıl en az hatayla düzeltebileceğimizi, gözün kendini yenileyemeyeceğini ve ne kadar önemli bir organ olduğunu öğrendim. Sonuçta biz insanların dış dünyadaki tüm güzellikleri daha net daha güzel görmesini sağlayan aracılardık. Bu meslek bana gittikçe cazip gelmeye başlıyordu her geçen gün yeni bir şey öğreniyordum. Daha sonra birinci yılım bitti hocalarımız staj yapmamız gerektiğini söylediler. Adana’ya yani memleketime gittim staj yerimde staj yapmaya başladım. Değişik değişik insanlar tanıdım. Gerek orda çalışanlar olsun gerek hayatı daha iyi görmek için dükkânımıza gelen hastalar olsun. İnsanları resmen daha mutlu ediyorduk. Tabi acayip huyları olan müşterilerde gelmiyor değildi. Ama hocalarımızdan gördüğümüz ve gibi staj yerindeki üstatlarımızdan duyduğumuz gibi MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIYDI. Her yaptıklarına tolerans göstermek zorundaydık. Neticede bende öyle yapıyordum. Neyse 1 aylık staj süresi doldu tatil bitti ve ben 2. Sınıfa başladım okula her gittiğimde yeni şeyler öğreniyorum. Hala okula devam ediyorum. Devam ettiğim süre zarfındada bu işi en iyi şekilde öğrenmeye çalışacağım çünkü büyüklerimden gördüğüm duyduğum kadarıyla ‘bir işi yapıyorsan ya tam yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın’.

Saygılar.

Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.




 



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.