Eye Health Advisor Uluslararası Bilimsel Sempozyumu

2. ACUVUE® Eye Health Advisor® Uluslararası Bilimsel Sempozyumu...

Eye Health Advisor Uluslararası Bilimsel Sempozyumu
10 Mart 2014 Pazartesi 09:46


2. ACUVUE® Eye Health Advisor® Uluslararası Bilimsel Sempozyumu 8-9 Mart 2014'te Ankara'da gerçekleştirildi.

 

İlk olarak 2007 yılında Moskova'da başlatılan ve sonrasında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde düzenlenmeye devam eden "ACUVUE® Eye Health Advisor® Uluslararası Bilimsel Sempozyumu" Türkiye'de ilk kez geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İzmir'de gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı birçok göz sağlığı uzmanının konuk olduğu sempozyum, bu yıl 8-9 Mart'ta Ankara'da düzenlendi.

Önceliği göz sağlığının korunması ve göz kusurlarının uygun bir şekilde düzeltilmesi olan Johnson & Johnson Vision Care, bu öncelikler doğrultusunda gerçekleşen "ACUVUE® Eye Health Advisor® Uluslararası Bilimsel Sempozyumu" bu yıl da kontaktoloji alanında yurtiçinden ve yurtdışından gelen, alanında uzman bir çok seçkin bilim insanını ağırladı.

 

Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük ve en önemli bilimsel toplantıları arasında sayılan ve göz sağlığı uzmanlarının bilgilerini artırma ve paylaşma, deneyimlerini zenginleştirme olanağı sağlayarak kontaktoloji uygulamalarının gelişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen "ACUVUE® Eye Health Advisor® Uluslararası Bilimsel Sempozyumu" ikinci yılında da çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yaptı.

 

8– 9 Mart 2014'te Ankara JW Marriott Hotel'de gerçekleştirilen ve iki gün süren "2. Acuvue® Eye Health Advisor® Uluslararası Bilimsel Sempozyumu"nda kontakt lens konforunun temel özellikleri ve ıslanabilirlik, solüsyon ve kontakt lens uyumluluğu, kontakt lens intoleransı-farklı tanı ve tedavi seçeneklerinin yönetimi, uygun kontakt lens seçimi ve uygulaması, doğru temel eğri ve kontakt lens uygulamasının ipuçları, düşük dereceli astigmatlılarla doğru iletişim ve lens uygulamaları, UV radyasyonu ve göz hastalıkları ile UV korumalı kontakt lensler,günlük kullan-at kontakt lensler, korneanın kontakt lense bağlı hipoksiye olan tepkisi ve kuru göz tedavisi gibi bir çok önemli konuya değinildi.

 

Kongreye İngiltere, Cambridge'den katılan Prof. Dr. Roger Buckley (Anglia Ruskin Üniversitesi, Emeritus Oküler Tıp Birimi) alerjik göz hastalıkları ve tedavileri konusundaki son gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Alerjik göz tedavisinde farmakolojik ve non-farmakolojik olmak üzere iki tür tedavi uygulandığını anlatan Buckley, farmakolojik olmayan yöntemleri alerjenden kaçınma, alerjeni uzak tutma, soğuk kompresler, suni gözyaşı kullanımı, göz kapağı hijyeninin sağlanması ve gözleri ovuşturmaktan kaçınma olarak belirtti. Kontakt lenslerin bir şekilde koruyucu kalkan görevi gördüğüne değinen Prof. Dr. Roger Buckley, "Göz kapağı hijyenini sağlamak için göz çevresi pamuklu çubuk veya bezle silinenek çok sayıda bakteri ortadan kaldırılabilir." dedi.

 

"2. ACUVUE® Eye Health Advisor® Uluslararası Bilimsel Sempozyumu"na bu yıl katılan göz sağlığı uzmanları arasında Noel Brennan (Amerika), Lyndan Jones (Kanada), Roger Buckley (İngiltere), Christina Grupcheva (Bulgaristan), Emrullah Taşındı, Ömür Gündüz, Stefan Löfgren (İsveç), Nazan Erda, Cem Küçükerdönmez, Meltem Yağmur, Ahmet T. Özmen ve İzzet Can gibi önemli göz sağlığı uzmanları vardı.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.