Yabancıların Sağlık Hizmetlerine Olan İlgisi Arttı!

Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonrasında yabancıların en çok göz sağlığı için Türkiye'yi tercih ettikleri görüldü.

Yabancıların Sağlık Hizmetlerine Olan İlgisi Arttı!
05 Temmuz 2017 Çarşamba 18:11

Türkiye sağlık sektörü açısından her geçen gün gelişen ve büyüyen bir ülke olmaya devam ederken özellikle turizm sektörünün büyük bir kısmının sağlık turizmini de kapsadığı ve yabancıların Türk doktorlarına olan ilgisinin arttığı öğrenildi. 

Türkiye sağlık alanında yaşadığı hızlı gelişme ile tüm dünyanın takibine girmeyi başardı. 2010 yılından bu yana gösterilen büyük ilgi neticesinde sağlık turizmi çok büyük bir alan kapmış ve merkez haline gelmeye başlamıştı. Özellikle yabancı turistlerin büyük bir kısmının gerekli sağlık sorunları ve estetik müdahaleler için Türk doktorlarını tercih etmeleri oranın artmasını sağladı. 

Yabancılar tarafından özellikle estetiğe verilen önem her geçen gün biraz daha artmışken çeşitli ameliyatlar için Türkiye'ye gelmeye başladılar. Son 5 yıllık süreç düşünüldüğü zaman sağlık turizmi 6 milyar dolara kadar yükseldi. 5 yıllık süreçte miktarın 5 kat artmış olduğu görüldü. Her yıl bu oranın üzerine çıkması beklenirken bu yılda 600 binin üzerinde turistin çeşitli ameliyatlar ve sağlık sorunları için Türkiye'ye gelecekleri ve 6 milyar doların üzerinde bir para bırakacakları tahmin ediliyor. Ülkenin gelişmesi ve dünyaya açılmak için 2023 hedefleri arasında sağlık sektörüne verilen değer bir kez daha gün yüzüne çıkarıldı. 

Seyahat acenteleri tarafından da sağlık alanında yapılacak ziyaretler için turistlere kapsamlı programlar hazırlayarak her şeyin eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi adına harekete geçiyorlar. Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonrasında yabancıların en çok göz sağlığı için ülkeyi tercih ettikleri görüldü. Avrupa'da yapılan tedavi masraflarının yarısı kadar ücret alınan Türkiye başarılı doktorları ile ismini duyurmayı başardı. 

Kaynak : ekonomi7.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.