Tıp dünyasını değiştiren 3D yazıcılar: Şimdi de insan retinası üretilecek!

Üç boyutlu yazıcıyla insan retinası üretme projesi 90 bin dolarlık ödül aldı, yapay organ üretimlerine Amerika’dan tam destek var.

Tıp dünyasını değiştiren 3D yazıcılar: Şimdi de insan retinası üretilecek!
04 Ekim 2017 Çarşamba 10:21

Üç boyutlu(3D) yazıcı teknolojisi tıp dünyasına birçok yenilik getiriyor, bu teknikle yapay organ üretim çalışmaları hız kazanıyor. Şimdi de, insan retinasının yapısına paralel, yetişkin sinir öncüsünden türeyen retina nöronlarının 3D yazıcıyla üretilmesi için geliştirilen model bir proje, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Göz Enstitüsü (US National Eye Institute)’den 90 bin dolar ödül aldı.

Maryland Üniversitesi'nden Erin Lavik ve ekibi yaşa bağlı maküler dejenerasyon, glokom, diyabetik retinopati ve diğer gözle ilgili rahatsızlıklarla mücadele için geliştirdikleri faz-1 durumunda olan projeyi ABD Ulusal Göz Enstitütüsü’ne tanıttı. MD Magazine’de yer alan habere göre, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü yöneticilerinden Jessica Mazerik, ödül alan çalışmanın retinal organoid alanında sınırları zorlayacağını ve çalışmanın ikinci evresinde prototiplerin geliştirilmesini beklediklerini söyledi.

Jazerik, "Bu çalışmadan morfolojik ve fonksiyonel olarak birçok beklentimiz var ve eğer başarılı olunursa hem araştırma toplulukları hem de şirketlerin kullanabilmesi için ticari hale getirilebilir. Aslında biraz daha geniş bir şekilde kullanılabilecek bir ürün istiyoruz, öyle ki bu ilaç firmaları tarafından alınabilir olacak; ilaç tarama, ilaç doğrulama ve toksikoloji taramalarında ve tabi ki umut verici biçimde, hastalık modelllerinde kullanılabilecek." ifadelerine yer verdi.

Kaynak : medimagazin.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.