Sağlık Bakanlığı optisyen personel alımına hazırlanıyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuda optisyen istihdamına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Buna göre Sağlık Bakanlığı hastanelerde ve kliniklerde optisyen personel alımı yapmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı optisyen personel alımına hazırlanıyor!
03 Mart 2017 Cuma 11:06

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in kendisine yönelttiği yazılı soru önergesini cevapladı. Kamuda optisyen istihdamına ilişkin soru önergesi, Recep Akdağ imzalı olarak yazılı şekilde TBMM Başkanlığına iletildi. TBMM tarafından yayınlanan yazılı soru önergesine gelen cevapta, Sağlık Bakanlığının optisyen sağlık personeli alımı yapıp yapmayacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yöneltilen soru önergesinde, 5193 sayılı kanun ile optisyenliğin bir sağlık mesleği olarak kabul edildiği belirtiliyor. Bu doğrultuda 2016 yılında kamuda kaç optisyen istihdam edildiği soruldu. Soru önergesine verilen cevapta Sağlık Bakanlığında optisyen unvanında henüz hiçbir sağlık personeli bulunmadığı belirtiliyor.

Soru önergesinin 2. sorusu ise 2017 yılında Sağlık Bakanlığının optisyen alımı yapıp yapmayacağı yönünde yöneltildi. Buna verilen cevaba göre Sağlık Bakanlığı, optisyen unvanında personel görevlendirmesi için tespit çalışmaları yürütüyor. Sağlık Bakanlığına bağlı göz klinikleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinden optisyen personel alımı için talepler toplanıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ilerleyen dönemlerde optisyen sağlık personeli alımı yapacaktır. Soru önergesine verilen yanıt için TIKLAYINIZ.

Kaynak: mymemur.com.tr


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rengin üst - 7 yıl önce
Sadece İzmir konak bölgesi bir milyon ürün alıyor :) alay ediyorsunuz:):)